Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 481535
Прогноз погоди
Житомирська музична школа №2 отримала особисті речі Святослава Ріхтера. ФОТО
22 березня 2013 року 15:12

З 20 по 22 березня 2013 року в Житомирі проходять урочистості присвячені 98-й річниці з дня народження видатного піаніста століття Святослава Ріхтера.

В музичній школі №2, яка носить ім’я  Святослава Ріхтера з 2010 року,  відбувся урочистий вечір, який розпочався звуками творів у виконанні Святослава Ріхтера – «Плетіння вінків», який він написав у 9-ти річному віці, та твір Теофіла Ріхтера у виконанні сина «Старий Відень», який був записаний Віктором Зеленіним на вечорі пам'яті батька.

Школі було передано особисті речі Святослава Ріхтера, записи творів у його виконанні, платівки з автографом Маестро, унікальні фотографії зроблені самим Ріхтером (з особистої колекції Наталії Журавльової). Всі ці безцінні реліквії привіз до Житомира з Москви Юрій Бохонов, доцент КПІ, який спілкувався з вдовою Віктора Зеленіна, заслуженою артисткою Росії Наталією Журавльовою, актрисою театру Олега Табакова, донькою друга Святослава Ріхтера Дмитра Миколайовича Журавльова.

Юрій Євгенович є великим шанувальником творчості Святослава Ріхтера, має унікальну, єдину у світі фонотеку записів музичних творів у виконанні знаменитого музиканта, яку він збирається подарувати Меморіальній квартирі Святослава Ріхтера на вечорі пам'яті 1 квітня 2013 року, який відбудеться у Москві в залі Державного музею образотворчого мистецтва імені О.Пушкіна.

В залі школи відбулася цікава зустріч: бесіди та розповіді про знаменитого земляка, концерт викладачів, екскурсія по школі. 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare