Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 477434
Прогноз погоди
Володимир Дебой про участь у програмі «Людина року» в ефірі на Союз-ТВ
22 березня 2013 року 10:30

Активно працювати на розвиток міста не лише по «видимих» справах необхідно зараз у Житомирі. Про це заявив вчора, 21 березня 2013 року, у програмі «Об’єктив з Іриною Степаненко» Житомирський міський голова Володимир Дебой.

На запитання ведучої з приводу номінування його як лауреата програми «Людина року» у номінації «Міський голова року» мер Житомира підкреслив, що  вболіватиме за своїх колег. «Я щиро бажаю, щоб Людиною року було обрано одного із моїх колег. Нам ще потрібно працювати», – сказав Володимир Дебой в ефірі на телеканалі «Союз-ТВ».

Мер Житомира наголосив, що про свою учать у програмі «Людина року», а також входження в 10-ку та 3-ку кращих мерів дізнався із повідомлень ЗМІ.

Нагадаємо, що відбір учасників та голосування за лауреатів і переможця програми проводять члени Вищої Академічної Ради програми шляхом  таємного голосування.

Натомість мер Житомира заявив, що працює не для «видимих» справ, його цікавлять масштабні стратегічні проекти. Вони, хоч і непомітні для мешканців міста, але є пріоритетними та перспективними для Житомира.

Зокрема, у минулому році місто забезпечене надійним газопостачанням – проведено 2 та 3 гілку газопроводу. До цього часу Житомир лишався єдиним обласним центром з одним плечем газового живлення, а це у випадку аварії – відключення всього міста від газопостачання. Мер Житомира підкреслює: це одна із низки невидимих і невідчутних для житомирян справ, проте у випадку надзвичайної ситуації (аварії на газопроводі) цю проблему відчули б абсолютно всі. Тепер Житомир захищений від такого роду ситуацій.

Зараз міський голова Володимир Дебой активно займається впровадженням енергозберігаючих технологій. Це, на думку мера, крок у майбутнє. Кошти ЄБРР на модернізацію системи теплопостачання, НЕФКО на створення енергоефективного кварталу та встановлення індивідуальних теплових пунктів, утеплення соціальних закладів спрямовані на зменшення споживання енергоресурсів. Лише такі проекти можуть захистити житомирян від підвищення тарифів, а комунальні підприємства від приватизації.

Нагадаємо, Житомир став першим містом в Україні, яке пройшло всі урядові процедури та отримало погодження Кабміну на залучення коштів ЄБРР для модернізації системи теплопостачання міста. Житомир – перший муніципалітет в державі, який отримав пряме запозичення від НЕФКО. За 3 млн.грн. комплексно утеплено дитячий садочок №21, а провулки та другорядні вулиці міста освітлені сучасними енергоефективними ліхтарями. Від реалізації цих двох проектів Житомир економитиме в рік півмільйона гривень лише на зменшенні споживанні теплоносія та електроенергії. У випадку реалізації проекту з ЄБРР економія коштів на енергоресурсах сягне 32 млн.грн. Це, повідомив Володимир Дебой, крок на десятки років уперед. Таким шляхом сьогодні ідуть всі розвинені країни.

 

Управління по зв’язках з громадськістю 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare