Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 19
візитів сьогодні: 5521
візитів всього: 464676
Прогноз погоди
Управління комунального господарства забезпечує стабільну роботу міського господарства
20 березня 2013 року 15:13

Як зазначив Олександр Марцун, управління комунального господарства міської ради у своїй діяльності прагне до задоволення потреб мешканців міста у наданні якісних послуг у сфері тепло- і водопостачання, утримання і ремонту доріг, озеленення міста, благоустрою території тощо.  Управлінням комунального господарства міської ради за звітний період 2010-2012 років освоєно 259,5 млн. грн. За рахунок коштів загального фонду міського бюджету реалізовано Програму , яка включала у себе 9 цільових проектів.

З метою забезпечення безперебійної подачі тепла взимку 2012 році проведено низку підготовчих технічних заходів: переоснащено 6 районних та 11 квартальних котелень, проведено реконструкцію та заміну насосного обладнання, 23 застарілих низько ефективних котлів. На всіх котельнях завершено встановлення засобів обліку теплової енергії, що є найкращим показником в Україні. У 2012 році КП «Житомиртеплокомуненерго» зайняло ІІІ місце та нагороджено грамотою «Краще підприємство комунальної енергетики України».

Незважаючи на проблемні питання, які існують у КП «Житомирводоканал», підприємство забезпечувало його безперебійну роботу, надаючи споживачам послуги належної якості. Зокрема, у серпні 2012 року введено в експлуатацію дільницю з виробництва гіпохлориду натрію, чим було замінено очистку більш агресивним хлором.

Значна робота проведена керівництвом міста та області для погашення заборгованості за енергоносії, на що постановою Кабінету Міністрів України від 11.06.2012 року була виділена субвенція з державного бюджету. Загалом у 2012 році відбулось зменшення заборгованості КП «Житомирводоканал» перед ПАТ «Житомиробленерго» за спожиту електроенергію за рахунок різниці у тарифах на загальну суму 46,3 млн. грн. та заборгованості КП «Теплокомуненерго» за природний газ у сумі – 41,9 млн. грн. Цими підприємствами у 2012 році запроваджено енергоефективних заходів на суму 10,2 млн. грн. 

Не зважаючи на складні економічні та погодні умови, працівники Водоканалу ліквідували у 2012 році 1489 аварійних пошкоджень на зовнішніх мережах водопостачання та водовідведення. Зазвичай це відбувалося без відключення мешканців міста від водопостачання, навіть при масштабних аваріях, як наприклад при пориві колектору діаметром 800 мм по вул. Східній. 

Заслуговує на увагу практика партнерсько-приватних відносин  житомирян та міської влади. Так через співфінансування мешканців вулиці С.Наливайка та коштів з міського бюджету було влаштовано водопровідно-каналізаційну мережу. 

Управління по зв'язках з громадськістю 

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове