Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482625
Прогноз погоди
Прийнято резолюцію круглого столу про розвиток національно-культурного простору міста
18 березня 2013 року 17:31

 

Круглий стіл «Права та можливості національно-культурних товариств як ознака демократії та самоврядування» за участю міського голови Володимира Дебоя визначив основні завдання щодо співпраці міської влади та національно-культурних товариств міста на найближчий час. За круглим столом відбувся обмін думками, надійшли пропозиції, які були включені у резолюцію, за якою буде підготовлено доручення міського голови для включення до планів для їх реалізації.

Налагодження діалогу між владою та громадою міста має важливе значення. Міський голова Володимир Дебой, звертаючись до представників національно-культурних товариств відзначив, що «дуже важливим для нього є загальне бачення, ідеї щодо співпраці, плани для реалізації цікавих соціальних проектів національних громад, з тим щоби робота у цьому році була ще більш плідною і насиченою».

Свої зауваження та пропозиції до спільного плану дій висловили керівники національно-культурних товариств: ЖЖО Спілка поляків України - пані Вікторія Лясковська-Щур, ЖОГО «Руська співдружність» - Євген Тіміряєв, ЖОО ВТ «Лемківщина» - Ярослав Теплий, МГО «Товариство греків» - Наталія Куркчі.

Кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України ЖДУ ім. І.Франка Жуковський О.І. звернув увагу присутніх на ті історичні обставини, які зумовили значний внесок різних національностей на розвиток господарства, культури, освіти і поділився новою концепцією у підходах до вивчення історії краю, яка мала би були поліетнічною.

Сластухіна С.В., заступник директора департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Житомирської облдержадміністрації зауважила, що національно-культурні товариства є активними і самодостатніми і ми розраховуємо на подальшу співпрацю.

За результатами спільної роботи в резолюцію було записано пропозиції, які знайшли підтримку всіх учасників. Це передусім, проведення Фестивалю національно-культурної творчості та національної кухні, як традиційне свято, започатковане 2 роки назад, вивчення можливості утворення польської школи, запропоноване польською спільнотою, упорядкування католицького цвинтаря. З метою виховання патріотизму, любові до свого міста серед дітей та молоді підтримана ідея підготовки до друку та видання текстового варіанту пісень у виконанні дуету «Червоне і чорне» про Житомир, участь представників національно-культурних товариств у міжнародному конкурсі дитячого малюнку до дня народження О.С.Пушкіна та проведення загальноміського конкурсу дитячого малюнку «Усі ми різні, та всі ми рідні». З метою представлення міста Житомира в Україні та за кордоном, зміцнення його іміджу, залучення інвестицій, поширення позитивного досвіду членами круглого столу було рекомендовано включити в Програму інформаційної політики та зв'язків з громадськістю видатки на прийом іноземних делегацій, еалагодження міжнародних стосунків та розвиток партнерських відносин між містами.

Всі присутні були одностайні у думці, що національно-культурний простір міста Житомира – унікальний, адже він об’єднує багато національних громад, їх культурні традиції та звичаї, створює національний колорит міста із древньою історією, яскравою самобутньою культурою та щирими привітними мешканцями.

Спільним проектом міської влади та національно-культурних товариств міста є проведення Фестивалю національно-культурної тврчості та національної кухні. Основні моменти відзначення цього свята на День міста у 2011 та 2012 роках, діяльність товариств та їх лідерів знайшла відображення на фото, об'єднаних у виставку "У колі друзів". На відкритті виставки за активну участь у громадському житті, проявлені ініціативу, представлення потреб і запитів національних громад, збагачення культурного життя міста, формування громадянського суспільства і за участь у Фестивалі національно-культурної творчості на національної кухні грамотами виконавчого комітету Житомирської міської ради нагрооджені керівники та представники національно-культурних товариств. 

Відкриття виставки розпочалося піснею про Житомир у виконанні дуету "Червоне і чорне" у виконанні Ярослава і Валентини Теплих, а завершилоася національним грецьким танцем "Сертакі".

 

Управління по звязках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare