Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 482111
Прогноз погоди
Житомир підтримує місцевого виробника
7 березня 2013 року 12:29

Вчора, 06 березня 2013 року, під час розгляду звіту виконання Програми соціально-економічного розвитку міста членів виконавчого комітету цікавило, чи підтримують виконавчі органи влади місцеві підприємства та які дії спрямовують на вирішення ситуації щодо вчасної виплати заробітної плати, зокрема, на заводі «Ізоват».

Міський голова Володимир Дебой неодноразово наголошував на необхідності підтримки місцевого виробника. У 2012 році вона суттєво покращилася. Зокрема, саме місцевих виробників, будівельників залучали до реалізації різнопланових проектів міста у минулому році.

Міський голова Володимир Дебой, відповідаючи на запитання члена виконавчого комітету щодо підтримки заводу «Ізоват» наголосив, що продукцію саме цього підприємства використовували при реалізації енергоефективних проектів. «Будинок по вул. Київській, 73, дитячий садочок №21, дахи – усі ці об’єкти були утеплені продукцією місцевого виробника. Відчув, напевно, підтримку і бізнес, який виробляє металопластикові вікна. За минулі 2 роки більше 7,5 млн.грн. за програмою «50 на 50» спрямовано на заміну вікон. Це різні фірми, але переважно фірми Житомира, а не інших регіонів. Таким чином кошти йдуть на підтримку місцевого виробника», – наголосив керівник Житомира.

Продукція місцевого виробника часто за якістю не поступається товарам з інших регіонів. Усім відомі енергоефективні світлодіодні ліхтарі, яких у минулому році встановлено понад 1600 одиниць, виготовляє місцеве підприємство. Донедавна Житомир закуповував навіть каналізаційні люки у Дніпропетровську, тоді як їх виготовляють і в нашому місті. Тепер їх купують у Житомирі.

130 млн.грн. капітальних видатків, – підкреслив міський голова, – у минулому році спрямовано на об’єкти будівництва, де були залучені будівельні організації, сировина і матеріали виробничників м. Житомира. Таким чином кошти пішли не в бюджети інших міст.

Щодо впливу місцевої влади на підприємства, які заборгували людям заробітну плату, то в Житомирі з кожним неплатником проводять засідання комісій. Саме колегіальне рішення – відмова виконавчого комітету в реєстрації права власності  – не дали змогу керівнику одного з підприємств міста відчужити майновий комплекс та перепродати його. Підприємство врешті виплатило заборгованість із заробітної плати у повному обсязі.

Покращення показників Житомира як промислового центру міський голова вважає заслугою роботи Ради керівників підприємств та підприємців міста.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare