Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 464520
Прогноз погоди
Понад 230 млн.грн. вкладено у розвиток Житомира у 2012 році
6 березня 2013 року 18:13

 

Понад 230,5 млн.грн. спрямовано на реалізацію заходів за Програмою соціально-економічного розвитку міста у 2012 році, – про це повідомив сьогодні, 06 березня 2013 року, заступник міського голови Петро Закусило під час засідання виконавчого комітету.

Разом із тим Житомиру вдалося долучити кредитні та грантові кошти ЄБРР і фінансової корпорації НЕФКО.

Якщо проект із першою фінансовою структурою місто розпочне реалізовувати цьогоріч, то із НЕФКО Житомир перший проект реалізував досить успішно. За рахунок залучених 3 млн.грн. у минулому році в місті замінено понад 1600 неекономних ламп розжарювання на світлодіодні ліхтарі, які служать у 50 разів довше від звичайної лампочки, мають гарантію від виробника у 7 років та споживають у 5 разів менше електроенергії. Також за рахунок залучених коштів від НЕФКО комплексно утеплено дитячий садочок №21 по вул. Лесі Українки. Цьогоріч міський голова Володимир Дебой планує продовжити програму утеплення будинків, першочергово це будуть дитячі садочки, школи та медичні заклади.

Житомир також власними силами розпочав утеплення житлових будинків. У 2012 році вперше комплексно утеплено будинок №73 по вул. Київській. Як інформував заступник міського голови Петро Закусило, це дозволило скоротити споживання теплової енергії на опалення на 400 гігакалорій в рік та використання природного газу на 60 тис. куб.метрів. У грошовому вимірі – це економія близько 100 тис.грн. в рік.

Зекономити на енергоносіях місто зможе ще більше, адже планує розпочати модернізацію районних котелень та встановлення індивідуальних теплових пунктів. Розпочати проект планують за програмою Демо-Україна цьогоріч.

У 2012 році місту владося розпочати реалізацію низки соціально значимих проектів у співпраці із обласною та державною владою за рахунок залучення коштів із бюджетів усіх рівнів. Так, цьогоріч Житомир став першим містом в Україні, яке комплексно перейшло на систему очистки води гіпохлоритом натрію замість небезпечного хлору. КП «Житомирводоканал» реалізовано проект з реконструкції системи знезараження питної води. Проект є найбільш сучасним досягненням в галузі водопідготовки.

Кошти бюджетів різних рівнів місто також спрямовує на ремонт та утримання доріг. У 2012 році поточний ремонт проведено на 58 вулицях та провулках міста, капітальний – на 31 вулиці, із них на 18 вулицях грунтово-щебеневе покриття замінено на нове асфальтобетонне. До 2012 року капітальний ремонт доріг у Житомирі не проводився.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове