Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 3
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 480596
Прогноз погоди
Які центральні, історичні, пам"ятні міста Житомира потребують реконструкції та благоустрою? ОПИТУВАННЯ.
5 березня 2013 року 17:25

Програмою благоустрою м. Житомира на 2013-2015 роки передбачається проведення комплексного благоустрою м. Житомира, зокрема скверів, парків, вулиць, зовнішнього освітлення, міських фонтанів, святкової ілюмінації.

Пропонуємо активним, небайдужим до долі рідного міста житомирянам долучитись до опитування на сайті міської ради.

Запропоновані об’єкти є у переліку тих, що потребують благоустрою. Короткі історичні довідки, ваш досвід та бажання побачити місто майбутнього допоможуть вибрати об’єкт для благоустрою.

  1. Майдан ім. С.П. Корольова

Центральна частина міста, головний адміністративний центр міста і області. У ХVІІ – першій половині ХІХ ст. тут протікала безіменна річечка, знаходився великий сад монастиря шаріток, розпочинався Станишівський шлях. 200 років тому архітектором було визначено значення майдану як центру міста. Впродовж ХІХ ст. майдан розбудовувався. На місці зруйнованого у 1943 році розкішного будинку барона Шодуара розташовувався невеликий сквер. З середини ХХ ст. з будівництвом адміністративних будинків тут утворився майдан, на якому у 1971 році відкрили пам’ятник С.П. Корольову.

  1. Мистецькі ворота

Майдан «Мистецькі ворота» сформувався у 1980-90-х роках на території колишньої сільськогосподарської виставки. У результаті забудови території висотними будинками утворився майдан. Назву отримав через те, що на ньому діють художні майстерні Житомирської організації Національної Спілки художників України. Брама (ворота) є пам’яткою архітектури місцевого значення.

  1. Вулиця Михайлівська

Єдина пішохідна вулиця у місті. Сформувалася у першій половині ХІХ ст. Будинки збереглися майже у первісному вигляді. У 1856 році на кошти житомирського купця Михайла Хаботіна споруджено храм на честь Архистратига Михаїла, що дало привід назвати вулицю у 1888 році Михайлівською. У довоєнні і повоєнні часи тут відбувалися демонстрації та паради. Михайлівська є комплексною історико-архітектурною пам’яткою Житомира, з якою пов’язані життя і діяльність багатьох видатних людей і знаменних подій.

  1. Замкова гора

На березі річки Кам’янки в районі вулиць Замкової та Кафедральної у давнину була розташована фортеця, з якою пов’язують історію міста. Як середньовічне місто Житомир юридично проіснував у цих межах до кінця ХVІІІ ст. Це комплексна історико-археологічна пам’ятка, хоч більшість історичних будівель не вціліли.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare