Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5553
візитів всього: 482521
Прогноз погоди
Завдання для розроблення Генплану міста формуватимуть депутати та члени містобудівної ради
21 лютого 2013 року 08:54

Розроблення проекту Генерального плану міста триває з 2008 року, коли були сформовані та затверджені міською радою завдання для внесення змін в існуючу містобудівну документацію. Протягом 2008-2012 років державним підприємством Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» ім. Ю.М. Білоконя було розроблено відповідний проект Генерального плану міста, з урахуванням всіх завдань, сформованих у 2008 році.

Влітку 2012 року було проведено низку громадських обговорень проекту Генплану, у ході яких виникло багато зауважень та пропозицій, озвучених як фахівцями виконавчого комітету міської ради, так і громадськістю.

«Справа в тому, що на сьогоднішній день завдання для Генерального плану змінились, пріоритети, сформовані у 2008 році, вже не актуальні. Крім того змінилось законодавство у сфері містобудування та архітектури, що вимагає внесення змін до містобудівної документації», - пояснила Перший заступник міського голови Галина Семенець.

З метою актуалізації завдань для розробки Генерального плану міста та врахування пропозицій громадськості міською радою 24 січня 2013 року було прийнято рішення «Про надання  дозволу на розроблення містобудівної документації  м. Житомира».

Таким чином, на сьогодні готуються нові завдання для розроблення Генплану Житомира.

20 лютого 2013 року відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування, на якій заступником начальника управління архітектури, містобудування та дизайну міського середовища міської ради Оленою Крижанівською було озвучено основні проблеми у цій сфері, що існують сьогодні у Житомирі.

Серед них:

  • відсутність вільних земельних ділянок під будівництво;
  • вкраплення земель навколишніх сіл у межах міста;
  • зростання рівня автомобілізації та транспортного перевантаження міста, що формує потребу у будівництві ще одного мосту через річку Тетерів;
  • перевантаження міського сміттєзвалища ТПВ;
  • зростання площі міського кладовища
  • та інші.

«Вирішення будь-якої із цих проблем передбачає внесення змін до містобудівної документації, тому це потрібно врахувати при формуванні завдання для розробки Генплану», - наголосила заступник начальника управління архітектури, містобудування та дизайну міського середовища міської ради Олена Крижанівська.

Під час обговорення питання депутати дійшли висновку, що до формування вказаних завдань потрібно залучити фахівців архітекторів. Комісія прийняла рекомендацію провести спільне засідання членів містобудівної ради та депутатської комісії.

Генеральний план міста визначить пріоритети розвитку Житомира на наступні 25 років, тому при формуванні завдань для розроблення основної містобудівної документації потрібно врахувати всі зауваження й пропозиції фахівців та депутатів.

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare