Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 36
візитів сьогодні: 5547
візитів всього: 479417
Прогноз погоди
Особливості використання міського бюджету у 2012 році
20 лютого 2013 року 19:18

Директор департаменту бюджету і фінансів міської ради Сергій Гаращук у своєму виступі на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради звернув увагу на особливості використання бюджету міста у 2012 році.

Разом з тим, є особливості використання міського бюджету у 2012 році.

Освіта. Збільшено натуральні норми харчування дітей у школах і садочках. На цю мету в бюджеті 2012 року було передбачено 7 млн. грн. В галузі освіти також виплачено 70% щорічної винагороди за сумлінну працю. Це один із найвищих показників в області і в Україні. Ведеться пошук скорочення енергозатрат. Так, залучено 3 млн. грн. від Міжнародної фінансової корпорації НЕФКО і спрямовано їх на дитячий садочок № 21, в якому проведено комплексне утеплення. Капітальні вкладення у галузь збільшилися у 6 разів з 2,3 млн. грн. у 2009 році до 14,3 млн. грн. у 2012 році. За рахунок цих коштів проведено відновлення фасаду Центру дитячої творчості, продовжується ремонт ДЮСШ № 2, проведено зовнішнє опорядження фасаду, відремонтовано дах та розпочато внутрішні роботи. Проведено реконструкцію фасаду ЗОШ №8. Триває програма спів фінансування по заміні вікон спільно з батьківською громадою.

Охорона здоровя. Збільшено видатки на медикаментозне забезпечення швидкої допомоги. Понад 2 млн. грн. спрямовано на невідкладну медичну допомогу, що у 9 разів більше в порівнянні з попередніми роками. На разі швидка медична допомога фінансується з обласного бюджету. Вперше у 2012 році медичні працівники одержали матеріальну допомогу на оздоровлення в розмірі посадового окладу під час щорічної відпустки. Динаміка капітальних видатків по галузі є позитивною – у 6,5 разів більше у порівнянні з 2009 роком і склали у 2012 році – 19 млн. грн.

Культура. Суттєвим є зростання капітальних видатків по галузі, що збільшились у 25 разів у 2012 році у порівнянні з 2009 роком. Розпочато реконструкцію літнього театру «Ракушка», яка на разі триває.

Житлово-комунальна сфера. Левова часка коштів міського бюджету спрямовується у цю галузь. У порівнянні з попередніми роками витрати зросли у 4 рази і склали понад 70 млн. грн. Втричі збільшено фінансування на ремонт житлового фонду – дахів, інженерних мереж, ліфтів, прибудинкових територій. Активно проводився ремонт житлового фонду, розпочато утеплення фасадів будинків. На ремонт прибудинкових територій спрямовано понад 2 млн. грн. У 9 разів збільшено фінансування на ліфтове господарство. За рахунок коштів, залучених від фінансової корпорації НЕФКО проводилась заміна неефективних ламп розжарювання на сучасні світлодіодні світильники на периферійних вулицях міста, або ж там, де освітлення взагалі було відсутнє. Таких вулиць освітлено 180 у 2012 році. Робота у даному напрямку продовжується.

Широко практикується така форма взаємодії влади і громади як спільне вирішення соціально-економічних проблем. Зокрема, за ініціативою житомирян і рішенням сесії міської ради З міського бюджету у минулому році було виділено 300 тис. грн. для проведення водоканалізаційної мережі по вул. Северина Наливайка та Західній.

Розвиток електротранспорту. Житомирське трамвайно-тролейбусне управління виступило з ініціативою про відновлення на своїй ремонтній базі шляхом капітального ремонту тролейбусів. Таких тролейбусів у 2012 році випущено на лінію – 2, на що було спрямовано з міського бюджету – 150 тис. грн. Крім того, з Києва безкоштовно було отримано 5 тролейбусів. За кошти підприємств також відновлено роботу фонтану «Космонавт» на площі Польовій, проведено освітлення території навколо нього, відремонтовано в’їздні знаки у місто Житомир.

У цілому динаміка капітальних видатків останніх років збільшилася у 5 разів, 129 млн. грн. вкладено в інфраструктуру Житомира. Бюджет розвитку міста за 2012 рік є проривним у плані розвитку міста, оскільки забезпечено не тільки утримання бюджетних установ, але і розвиток інфраструктури.

Директор департаменту бюджету і фінансів Сергій Гаращук висловив сподівання, що завдяки спільним зусиллям успіхи та позитивні результати у наступному році будуть ще більш значними.


 

 

Управління по звязках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare