Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 476986
Прогноз погоди
Житомир продовжить реалізацію енергоефективних проектів у 2013 році
19 лютого 2013 року 15:05

Крім модернізації системи теплопостачання міста, у 2013 році в Житомирі продовжиться реалізація інших енергоефективних проектів за прикладом минулого року. Про це повідомив під час веб-конференції «Сегодня» Житомирський міський голова Володимир Дебой.

У 2012 році вперше в Житомирі за рахунок залучених НЕФКО коштів було розпочато проект заміни неекономних ламп розжарювання на енергоефективні світлодіодні ліхтарі, комплексно утеплено дитячий садочок №21, за кошти міського бюджету утеплено житловий будинок. Ці проекти, сподівається міський голова Володимир Дебой, Житомиру вдасться продовжити і в 2013 році.

Зокрема, нині активно ведеться співпраця із Північною фінансовою корпорацією НЕФКО щодо модернізації районних котелень та встановлення індивідуальних теплових пунктів. Разом із норвезькою компанією ENSI місто планує цьогоріч продовжити утеплення кількох десятків закладів бюджетної сфери (школи, дитячі садочки, лікарня).

«Ми плануємо продовжити утеплення фасадів дитячих садочків та шкіл. Заощаджені кошти від реалізації енергоефективних проектів будемо спрямовувати на покращення матеріальної бази у цих закладах», – повідомив мер Житомира.

У 2013 році також можливий шлях співфінансування із міського бюджету та коштів громади на утеплення житлових будинків. «Люди мають зрозуміти, що можна платити менше, якщо заощаджувати. А це, відповідно, встановлення металопластикових вікон, утеплення фасадів будинків. Такий перший будинок по вул. Київській, 37 ми зробили за рахунок міського бюджету», – говорить Володимир Дебой.

Міський голова підкреслив, що у місті продовжать ремонти доріг, дахів, прибудинкових територій. Проте важливим моментом якості робіт є контроль та активність із боку громади.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare