Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5527
візитів всього: 464957
Прогноз погоди
Відбувся круглий стіл з проблем працевлаштування дітей-сиріт
19 лютого 2013 року 13:56

Сьогодні, 19 лютого 2013 року, в прес-центрі міської ради відбулось засідання круглого столу на тему «Зміни у чинному законодавстві щодо проблем працевлаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа – випускників навчальних закладів різного рівня акредитації» під головуванням заступника міського голови Олександра Бочковського.

Участь у круглому столі взяли директор міського центру зайнятості Валентина Сторожук, директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, організатор круглого столу Ольга Юрченко, начальники управлінь та відділів облдержадміністрації, райдержадміністрації та міської ради.

01 січня 2013 року набрав чинності Закон України «Про зайнятість населення» №5067-VI, який вніс деякі зміни в процес забезпечення першого робочого місця дітей-сиріт. Головна мета засідання – роз’яснення положень нового закону та взагалі механізму працевлаштування дітей-сиріт на роботу для широких верств населення, а головне для роботодавців та представників навчальних закладів, які випускають молодих спеціалістів-сиріт.

«Відповідно до змін у законодавстві роботодавці самостійно розраховують квоту для роботи соціально вразливих категорій населення на своїх підприємствах та зобов’язанні їх працевлаштувати, а потім прозвітувати про це державі», - наголосила директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко.

Директор міського центру зайнятості Валентина Строжук повідомила, що за минулий рік до міського центру зайнятості звернулось 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, випускників навчальних закладів різного рівня акредитації. На сьогодні ще 4 особи не працевлаштовані, в силу низки об’єктивних причин (не досягли повноліття).

«На сьогоднішній день існує проблема розбалансованості на ринку праці, тому що багато спеціальностей у системі освіти не мають відповідних аналогів власне на виробництві. Тому і виникає така проблема, що закінчивши навчальний заклад фахівець не може знайти роботу за спеціальністю», - наголосила начальник управління праці та соціально захисту населення міської ради Любов Петренко.

Під час засідання круглого столу учасниками було піднято низку проблемних питань, вирішення яких залежить не тільки від злагодженої роботи та співпраці місцевих органів влади та самоврядування, а й від центральних органів державної влади, до повноважень яких належить зміна правового поля та забезпечення фінансування.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове