Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5551
візитів всього: 482506
Прогноз погоди
2 роки поспіль Житомирська міська рада займає 2 місце в Україні за рейтингом відкритості
13 лютого 2013 року 16:08

За рейтингом прозорості та відкритості органів місцевого самоврядування Житомирська міська рада вже 2-й рік поспіль займає 2 місце в Україні серед міських рад обласних центрів.

Про це свідчать результати моніторингу виконання ЗУ «Про доступ до публічної інформації» протягом 2012 року, опубліковані на сайті Центру політичних студій та аналітики.

Моніторинг відкритості місцевої влади проводився упродовж 2012 року за результатами реагування на 13 хвиль інформаційних запитів, які направлялися до 25 міських рад та державних адміністрацій щомісяця. Рейтинг показує, які органи влади дотримувалися норм ЗУ «Про доступ до публічної інформації» і які порушували.

«Ми провели щомісячний моніторинг відкритості органів місцевої влади та місцевого самоврядування шляхом надсилання електронних інформаційних запитів. Відповідь, яка отримується на кожен із запитів, оцінюється згідно методики за 5 критеріями, серед яких: повнота відповіді – 3 бали; вчасність – 1 бал; належне оформлення (офіційний бланк, підпис та дотримання способу надання відповіді, яку вказав запитувач) – 1 бал», – розповідає про систему оцінювання директор Політичних студій та аналітики Віктор Таран.

За прозорість та відкритість у забезпеченні доступу до публічної інформації, краще наповнення офіційного веб-сайту та зручність для користування одразу у двох номінаціях «Прозорість року» та «Найкраще представлення в мережі Інтернет» Житомирська міська рада посіла ІІ місце.

«У Житомирської міської ради дуже гарні показники, а порушення якщо і трапляються, то вони є, скоріш, випадковими, аніж закономірними. Крім того, забезпечення доступу до інформації шляхом оприлюднення її на сайті міської ради також було відзначено у 2012 році другим місцем в номінації «Найкраще представлення в мережі Інтернет» – за найкраще наповнення офіційного веб-сайту та зручність для користування», – коментує результати Віктор Таран.

Крім того, директор Центру політичних студій та аналітики називає і прорахунки та моменти, на які слід звернути увагу: «Житомирська міська рада втратила бали за відсутність системи обліку публічної інформації та за оприлюднення звітів лише про забезпечення доступу до публічної інформації. Однак  проблема з відсутністю звітів про діяльність інших структурних підрозділів є найпоширенішим порушенням серед органів місцевої влади та місцевого самоврядування, незважаючи на те, що в статті 15 Закону про Доступ вказано: "звіти, в тому числі щодо задоволення запитів на інформацію"».

Нагадаємо, у рубриці «Доступ до публічної інформації» на сторінці «Звіти» сайту міської ради публікуються дані про кількість надходження інформаційних запитів, їх дату та порядковий номер, а також відомості про дату надання відповідей на запити громадян. Звіти подаються двома структурними підрозділами, які приймають інформаційні запити та контролюють їх: відділом по роботі зі зверненнями громадян (для фізичних осіб) та сектором контролю та обліку кореспонденції відділу діловодства, контролю та господарського забезпечення (для юридичних осіб).

Більш детально із результатами моніторингу Ви можете ознайомитися на сайті Центру політичних студій та аналітики.

 

«Прозорість року»
за прозорість та відкритість у забезпеченні доступу до публічної інформації

І місце Запорізька міська рада (4,55)

ІІ місце Житомирська міська рада (4,38)
ІІІ місце Івано-Франківська міська рада (4,28)

 

«Найкраще представлення в мережі Інтернет» 
за найкраще наповнення офіційного веб-сайту та зручність для користування

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare