Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 477305
Прогноз погоди
Міський голова Володимир Дебой зустрівся із представниками Шведської водної асоціації
13 лютого 2013 року 15:54

 

Робоча зустріч міського голови Володимира Дебоя із представниками Шведської водної асоціації відбулася вчора, 12 лютого 2013 року, на КП «Житомирводоканал».

Основне питання переговорів – модернізація обладнання водного господарства.

Нагадаємо, Житомир має можливість реалізувати перший в Україні шведський проект з модернізації очистки стічної води. Для цього зроблено вагомі кроки – у 2012 році сторонами підписано  протокол про наміри між виконавчим комітетом Житомирської міської ради та шведською компанією «Swedish Water Experience AB».

Як відомо, сьогодні Швеція є одним із найбільш авторитетних у Європі партнерів на водному ринку, чиї ділові та наукові стандарти не потребують зайвого підтвердження. Шведська модель характерна поступовим підходом, що повною мірою використовує наявну інфраструктуру каналізаційних систем та очисних споруд.

«Swedish Water Experience AB» – це об’єднання найбільших компаній шведської водної індустрії (Malmberg Water AB, Läckeby Water AB, Nordic Water AB).

Обидві сторони готові до конструктивної співпраці, яка полягає у технічній модернізації очисних стоків. Зокрема, розглядається можливість поставки на головну каналізаційно-насосну станцію житомирського водоканалу нового сучасного енергозберігаючого обладнання із високими технічними характеристиками. Це дасть змогу одержувати щорічний економічний ефект до 3 млн.грн. У рамках проекту також передбачається заміна мереж та запірної арматури.

Переговори щодо фінансування робіт, виготовлення проектно-кошторисної документації продовжаться і завтра, 14 лютого.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare