Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 66
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482174
Прогноз погоди
Виконком погодив Програми, що сформують нове обличчя міста. ОНОВЛЕНО
7 лютого 2013 року 08:51

На засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 6 лютого 2013 року було погоджено Програми у сфері містобудування та архітектури,  земельних відносин та управління комунальним майном. «Визначити пріоритети розвитку міста на наступні роки та забезпечити їх реалізацію – ось ціль на яку спрямовані Програми», - визначив міський голова Володимир Дебой.

 

Програма забезпечення оформлення права власності та процесу приватизації об’єктів комунальної власності м. Житомира на 2013 рік.

Ця Програма спрямована на забезпечення оформлення права власності на об’єкти нерухомого майна територіальної громади міста Житомира та процесу приватизації об’єктів комунальної власності м. Житомира на 2013 рік.

«Нерухоме майно громади міста закріплене за комунальними  підприємствами та установами Житомира. Серед них на більшість не оформлено правовстановлюючі документи, це ставить під загрозу захищеність майнових прав громади міста. Департаментом власності та ринкового регулювання міської ради спільно з балансоутримувачами проведено повну інвентаризацію об’єктів нерухомості, і нашим наступним завданням є системна робота по оформленню прав власності на нерухоме майно громади», - наголосила директор департаменту власності та ринкового регулювання міської ради Вікторія Краснопір.

Метою Програми є захист майнових прав територіальної громади м. Житомира відносно об’єктів комунальної власності міста та забезпечення організації процесу приватизації майнових об’єктів комунальної власності м. Житомира у 2013 році.

Міський голова Володимир Дебой підкреслив важливість прийняття Програми:

«Прийняття Програми дозволить нарешті навести елементарний порядок у сфері нерухомої власності громади Житомира».

 

Програма земельної реформи в місті Житомирі на 2013-2015 роки.

Доповідаючи на засіданні виконкому, начальник управління регулювання земельних відносин міської ради Єлизавета Лалименко наголосила, що головними завданнями Програми є запровадження системи контролю по укладанню договорів оренди та своєчасності плати за землю, завершення роботи по інвентаризації земель міста, визначення землі комунальної власності та забезпечення розвитку земельних відносин у Житомирі.

«За два останні роки управлінням регулювання земельних відносин була проведена значна робота, зокрема інвентаризацію земель міста, яка складає сьогодні вже 63,5%, підготовлено до продажу з аукціону 22 земельні ділянки, погоджено передачу вкраплень трьох сільських рад до відання міста», - повідомила Перший заступник міського голови Галина Семенець.

Ситуація навколо таких вкраплень на території міста неоднозначна, адже отримавши дозволи на будівництво на території села люди планують користуватись інженерними мережами міста. Постає проблема введення їх в експлуатацію та підключення до мереж на території міста.

Міський голова Володимир Дебой у приклад навів ситуацію з будинком по вул. Щорса, 234-б. Оліївська сільська рада надала дозвіл на будівництво житлового будинку, однак згідно чинного законодавства він не може бути введений в експлуатацію на території міста. Заручниками ситуації стали громадяни, що вклали гроші у будівництво.

 

Програма із створення та розроблення містобудівної документації міста Житомира на період 2013-2015 роки.

Сьогодні місто Житомир користується Генеральним планом затвердженим ще у 2001 році, який створений на перспективу до 2015 року. Щоправда положення діючої містобудівної документації  не вирішують основних проблем міста:

  • міське сміттєзвалище твердих побутових відходів в районі міста "Крошня", повністю використаний ресурс по площі та об'єму зберігання та накопичення твердих побутових відходів;
  • будівництва додаткового шляхопроводу через річку Тетерів;
  • відсутність вільних земельних ділянок під будівництво;
  • наявність вкраплень земель семи сільських рад в межах міста;
  • зростання рівня автомобілізації та навантаження на вулично-дорожню мережу міста транспортними потоками;
  • стрімке зростання кладовища по площі в рекреаційній зоні Корбутівського лісового масиву.

Для вирішення вказаних проблем та врахування змін законодавства у сфері містобудування та архітектури, які виникли продовж 2008-2012 років, до Генерального плану м. Житомира буде внесено зміни.

«Технічне завдання, яке було поставлене у 2008 році не відповідає тим потребам, які наявні сьогодні. Під час проведення громадських слухань влітку 2012 року надійшло багато пропозицій та зауважень до проекту Генерального плану, саме тому на сесію міської ради 24 січня було підготовлено проект рішення, за яким було надано дозвіл на заміну технічних завдань для Генерального плану», - роз’яснила Перший заступник міського голови Галина Семенець.

Виконувати проект Генерального плану буде НДІ проектування міст "ДІПРОМІСТО", який створював Генеральні плани для багатьох міст України та має всі відповідні ліцензії та дозволи.

Міський голова Володимир Дебой наголосив на тому, що пріоритети, які будуть визначені новим Генеральним планом, формуватимуть порядок денний у житті міста наступні 25 років, тому потрібно врахувати всі зауваження та пропозиції, а також залучити до процесу створення основної містобудівної документації першокласних спеціалістів та громадськість.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare