Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 19
візитів сьогодні: 5560
візитів всього: 481422
Прогноз погоди
Погоджено програми розвитку Житомира
6 лютого 2013 року 17:46

Сьогодні, 06 лютого 2013 року, виконавчий комітет міської ради погодив Програму соціального-економічного розвитку м. Житомира на 2013 рік, а також Програми благоустрою міста та розвитку житлового господарства міської ради на 2013-2015 роки.

Програма соціально-економічного розвитку спрямована на розвиток економіки міста, підтримку малого та середнього бізнесу, підвищення ефективної політики зайнятості міста та збільшення доходів населення, конкурентоспроможності міста.

Фактично Програма є планом дій на 2013 рік та фінансуватиметься із міського, державного, обласного бюджетів, міжнародної допомоги, коштів донорських організацій, власних коштів підприємств та ін. ресурсів.

Програма соціально-економічного розвитку передбачає низку заходів щодо розвитку, модернізації у сферах житлово-комунального господарства, благоустрою міста, освіти, охорони здоров’я, культури, впровадження енергоефективних заходів, адже об’єднує усі галузеві програми розвитку міста.

Міський голова Володимир Дебой підкреслив важливість осмисленого підходу до підготовки Програм, зазначивши, що наявність сучасної техніки у потрібній кількості не забезпечує автоматичне вирішення проблеми: «Сьогодні потрібно максимально вигідно та ефективно використовувати наявні ресурси та потужності. Саме на це повинні бути спрямовані Програми».

Основною метою реалізації Програм благоустрою та розвитку житлового господарства є забезпечення загального благоустрою міських територій, утримання в належному санітарно-технічному стані об’єктів благоустрою та житлових будинків, покращення естетичного та сучасного архітектурного вигляду міста та створення оптимальних умов праці, побуту та відпочинку мешканців та гостей міста.

Міський голова під час засідання виконавчого комітету зазначив, що спільна відповідальність за своє місто, двір та будинок з’являється, коли люди докладають власні зусилля та кошти до їх відновлення та побудови. Першим кроком до такої відповідальності, на думку міського голови, є діяльність інституту старшого по будинку, який покликаний активізувати мешканців до процесу вирішення проблем будинку та прибудинкової території, побудови дитячих майданчиків та впровадження роздільного збору сміття. Керівник міста наголосив, що що цьогоріч необхідно продовжити ремонт об’єктів житлового господарства, у тому числі на основі співфінансування із міського бюджету та коштів громади. Адже за прикладом минулого року, саме ця форма є найбільш дієвою – мешканці контролюють використання коштів, якість та обсяги виконаних робіт.

Мешканці будинків повинні також зважати, що оплата за надання комунальних послуг і їх якість між собою пов’язані. Комунальні тарифи повинні відповідати їх собівартості. На сьогодні існуючі тарифи, на жаль, не враховують збільшення вартості складників тарифу, зокрема збільшення мінімальної заробітної плати, підвищення на електроенергію та паливно-мастильні матеріали.

«Сьогодні ні державний, ні міський бюджет не має змоги в повному обсязі профінансувати реконструкцію комунального господарства та застарілого житлового фонду. Але на умовах співфінансування з мешканцями нам під силу відновити будинки, прибудинкові території та дитячі майданчики», - переконаний Володимир Дебой

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare