Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5523
візитів всього: 464691
Прогноз погоди
Будинок-фантом по вул. Старовільський незабаром зникне
25 січня 2013 року 11:46

Багато років в історичній частині міста Житомира, на Подолі, по вул. Старовільській, 28 стояв будинок до 1917 року забудови, який своїм страхітливим виглядом лякав перехожих і псував вигляд міста.

На сесії міської ради земельну ділянку, на якій розташовано цей будинок площею 0, 16 га вирішено передати в постійне користування Державному експортно-імпортному банку України у місті Житомирі.

Начальник управління житлового господарства С.І Півоварова повідомила:«одноповерховий восьмиквартирний будинок загальною площею 260 кв.м знаходився в аварійному стані і загрожував обвалом. Рішенням Богунського райвиконкому у 1979 році він був визнаний ветхим і 5 квартир вільними, у зв’язку з загрозою для життя мешканців було відселено». У трьох квартирах було зареєстровано 26 громадян. До останнього часу там фактично проживали - 7 людей, які потребують забезпечення житлом. Інші зареєстровані у будинку особи мають житло. У 2003 році будинок визнано аварійним, що не  підлягає капітальному ремонту, а має бути знесеним.

 У жовтні 2012 року було прийнято рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради про термінове відселення мешканців, що проживають у цьому будинку та надання їм жилих приміщень з фонду житла для тимчасового проживання. Мешканці відселені у кімнати переселенського фонду за адресою, вул. Східна, 70.

В останній час у будинку в антисанітарних умовах проживала також інвалід, яка не могла пересуватися, маючи обморожені кінцівки рук у ніг. Люди не мали освітлення, тепла, газу.

«Укрексімбанк», якому передається земельна ділянка, гарантує для осіб, які фактично проживали у цьому будинку кошти для придбання житла.

Як зазначила керуюча філією банку «Укрексімбанк» С.В. Савчук, ще у 2011 році банк звернувся з проханням про виділення земельної ділянки для забудови. Рішенням п’ятнадцятої сесії державній установі було надано дозвіл на розробку робочого проекту, який на сьогодні виконано. Банк надав гарантійного листа на перерахування коштів у сумі близько 2 млн. грн. на забезпечення житлом тих людей, які фактично проживали у будинку.

Міський голова Володимир Дебой запропонував, що для того щоб прозоро і ефективно розпорядитися грошима та уникнути різних спекуляцій щодо розподілу квартир утворити комісію за участю депутатів від кожної фракції, які вивчать ситуацію та винесуть пропозиції на сесію, що й вирішать це питання.

Управління по зв'язках з громадськістю 

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове