Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 33
візитів сьогодні: 5527
візитів всього: 465051
Прогноз погоди
Продаж алкоголю вночі у Житомирі заборонено! РЕЙД
21 січня 2013 року 14:26

У ніч з 18 на 19 січня 2013 року проведено рейд-перевірку закладів торгівлі Житомира з метою дотримання рішення міської ради про заборону торгівлі алкоголем з 23.00 до 08.00 год.

Участь у рейді взяли представники Фонду громади Житомира, фахівці відділу торгівлі департаменту власності та ринкового регулювання міської ради, управління по зв’язках з громадськістю, представники Корольовського районного відділу міліції, журналісти студії «Ц-ТВ».

Рейдова група працювала у різних мікрорайонах міста. Розпочато роботу о 23.00 год. у районі Малікова, перевірено заклади торгівлі на вулицях Перемоги, Велика Бердичівська, Жуйка та Довженка. У чотирьох підприємствах під час контрольної закупки продавці продали алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво. Зазначені факти зафіксовано в протоколах про адміністративні правопорушення, що складено на місці представниками міліції.

«Спочатку ми робили контрольну закупку – спробу придбати будь-які алкогольні напої. Якщо продавець продавав напої, тоді вже у присутності журналістів представники міліції оформляли відповідні документи», - розповів Анатолій Євдощук, представник Фонду громади Житомира.

 «На жаль, але багато закладів не виконують рішення міської ради про заборону продажу алкогольних напоїв з 23.00 до 08.00 год. Такі рейди змушують власників та продавців дотримуватись рішення, адже штраф за порушення становить від 510 до 1700 грн.», - наголосив представник міліції.

Деякі продавці після продажу алкогольних напоїв переконували рейдову групу у законності своїх дій, аргументуючи це тим, що рішення міської ради було оскаржено та є нечинним.

«Ухвалою Вищого Адміністративного суду України від 14 серпня 2012 року рішення міської ради від 07 жовтня 2012 №198 «Про деякі питання обмеження реалізації алкогольних напоїв на території м. Житомира» залишено без змін. Ухвала суду оскарженню не підлягає, рішення міської ради є обов’язковим для виконання» - пояснила головний спеціаліст відділу торгівлі, громадського харчування та сфери послуг департаменту власності та ринкового регулювання міської ради Ліна Горбачевська, що брала участь у рейді.

Вирішення питання припинення торгівлі алкогольними напоями в нічний час лежить у площині спільної відповідальності як продавців, так і покупців, адже попит і пропозиція взаємопов’язані.

Такі рейди є основним методом контролю за дотриманням рішення міської ради. Щомісяця представники міської ради спільно із міліцією проводять такі рейди. Протоколи про порушення розглядає адміністративна комісія міської ради, порушники змушені сплатити штраф у розмірі від 510 до 1700 гривень.

Для вирішення проблеми, крім організації перевірок та штрафів, залучається громадськість та проводиться широка роз’яснювальна робота серед населення.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове