Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 39
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 477117
Прогноз погоди
Житомиряни відвідали Меморіальну квартиру Святослава Ріхтера у Москві
18 січня 2013 року 12:29

 

Викладачі музичних шкіл міста Житомира взяли участь у засіданні обласного методичного об’єднання, яке відбулось нещодавно в приміщенні музичного училища імені Віктора Косенка.

В залі училища зібралося майже 400 викладачів шкіл естетичного виховання міста і області. З вітальним словом до викладачів звернулася головний спеціаліст управління культури Житомирської облдержадміністрації Оксана Миколаївна Атаманчук, яка привітала всіх з Різдв'яними святами і побажала плідної праці, творчого спілкування.

Дирекція музичного училища імені Віктора Косенка привітала учасників ОМО концертним виступом тріо народних інструментів «Болеро». Його учасники, переможці та володарі трьох призових премій міжнародного фестивалю, що відбувся у м. Ланчіано (Італія) – це викладачі Житомирського музичного училища ім. Косенка - заслужений артист України Віктор Губанов, викладачі Леонід Виговський та Валентина Нагірняк. На всіх відділах проводилася методична робота: відкриті уроки, цікаві бесіди та доповіді.

Найбільше викладачів були присутні на відділі фортепіано. Засідання ОМО в цьому році проводили викладачі музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера м. Житомира. Валентина Градовська провела цікаву екскурсію по Меморіальній квартирі Святослава Ріхтера, що міститься на Великий Бронній вулиці. Разом з сім'єю вона побувала в квартирі великого музиканта, яка була відкрита у січні 1999 року, як окремий відділ Державного музею образотворчих мистецтв ім. О.Пушкіна, музею, з яким Святослава Теофілович пов'язувала довга дружба. Останні 30 років Ріхтер прожив у цій квартирі. Тут проходило творче життя видатного митця. «В квартирі панує особливий світ, - розповідала Валентина Градовська, - особлива енергетика людини, якого Юрій Башмет називав «охоронною грамотою істини в мистецтві». Немає ніякої розкоші, лише уздовж коридорів і кабінету – спеціально вбудовані книжкові шафи. У них зберігається архів: листівки, листи, фото, буклети, концертні програми, ноти».  Наші земляки, як і всі відвідувачі музею-квартири Святослава Ріхтера можуть побачити книги, картини, музичні інструменти, які були тут і при житті музиканта. Валентина Градовська показала багато фотознімків, які вона зробила для оформлення «Кімнати пам'яті Святослава Ріхтера» в музичній школі №2 імені Святослава Ріхтера, показала подарунки для «Кімнати» від завідуючої Меморіальної квартири Людмили Ернстовни Кренкель – книги, буклети, афіши тощо.

На ОМО виступила також директор музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера Людмила Кочевенко, яка розповіла про роботу, що проводиться в школі з метою вшанування пам'яті знаменитого земляка.

В роботі ОМО взяв участь Дмитро Ратушинський, студент музичного училища імені Віктора Косенка, клас викладача Наталії Чуркової, який, до речі, навчався фортепіанному мистецтву в музичній школі №2 імені Святослава Ріхтера, знімався у ролі Святослава Ріхтера в фільмі Георгія Мокрицького у програмі «Образки минулого». Він успішно виступив з новою концертною програмою.

 

Управління культури



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare