Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5538
візитів всього: 464406
Прогноз погоди
У Житомирі стане менше зовнішньої реклами
17 січня 2013 року 14:55

Дозволи на розміщення зовнішньої реклами, яка псує вигляд міста, захаращує вулиці, надає їм неестетичного вигляду, не погодив виконавчий комітет міської ради.

Вчора, 16 січня 2013 року, під час засідання виконавчого комітету дозволи на розміщення зовнішньої реклами не отримали частина підприємств/підприємців м. Житомира, які незаконно розмістили рекламу, не доглядали за її станом або ж пропонували встановити нові рекламні конструкції, які могли б погіршити і без того переповнені рекламою вулиці. Рекламоносії, розміщенню яких відмовлено, перегромаджували б вулиці міста  бігбордами, сіті-лайтами, банерами та вивісками різного роду конфігурації, форми, стилю та оформлення.

Дозволи на самовільно встановлені рекламні щити також залишилися без задоволення виконавчим комітетом. Незабаром незаконно встановлені рекламоносії буде демонтовано.

Міський голова Володимир Дебой під час засідання виконавчого комітету наголосив, що не дасть змогу перетворювати місто у суцільні рекламні конструкції. «Нам потрібно багато працювати над зовнішньою рекламою. Це стосується і приведення її до належного естетичного вигляду, і регулювання її кількості.  Перетворювати місто у рекламні наклейки, які часто пошарпані, ми не повинні дозволяти. Не може бути такого хаосу та безладу», – підкреслив Володимир Дебой.

Як  приклад захаращення рекламою різного дизайну, форми, неестетичного вигляду міський голова назвав вулицю Київську, особливо заліплені рекламою перші поверхи із магазинами у житлових будинках. «Це ганьба для всіх нас, якщо ми будемо такі проекти реклами підтримувати», – мовив міський голова.

Крім того, зовнішня реклама на житлових будинках може стати на заваді у випадку утеплення будинку чи квартири. Монтаж та демонтаж такої реклами часто призводить і до пошкоджень зовнішніх стін житла.

Нині, відповідно до законодавства, не можна втручатися у зміст та естетичний вигляд реклами. Разом із тим, виконавчий комітет міської ради як колегіальний орган відмовляє у наданні дозволу на розміщення подібної реклами. 

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове