Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 29
візитів сьогодні: 5551
візитів всього: 482511
Прогноз погоди
Володимир Дебой вивів ТТУ із кредитного ярма
16 січня 2013 року 14:45

Вчора, 15 січня 2013 року, повністю погашено кредит КП «ЖТТУ». Про це заявив на своїй сторінці у «Фейсбук» Житомирський міський голова Володимир Дебой.

«Відтепер ТТУ не має кредитів. Учора повністю погашено залишок кредиту підприємства – 7,6 мільйонів гривень. За 2 роки нам  вдалося повністю ліквідувати кредити усіх комунальних підприємств, починаючи від  КВЖРЕПів, Зеленбуду, Водоканалу і до ТТУ», – пише в соціальній мережі мер міста.  Володимир Дебой водночас дякує депутатам міської ради, які не залишилися осторонь, і підтримали рішення про погашення кредитів комунальних підприємств.

Нагадаємо, у 2006-2008 рр. підприємство взяло кредит 13,6 млн.грн. на виплату заробітної плати працівникам під високі відсотки – 21-23% річних. До 2010 року взяті у кредит кошти ніхто не повертав. Гасилися лише відсотки за користування кредитом, внаслідок чого міський бюджет та підприємство втрачали 3,5 млн.грн. щороку. Сума ж кредиту лишалася незмінною. Паралельно кредити бралися й на виплату заробітної плати працівникам Зеленбуду, КВЖРЕПів, СККПО, Водоканалу – інших комунальних підприємств. Існував ризик доведення підприємств комунальної власності до банкрутства. Як наслідок – їх приватизація за безцінь та розгортання на цих територіях бізнесу, проте – вже приватного.

Міський голова Володимир Дебой  з першого року перебування на посаді заявив про курс на погашення отриманих «у спадок» кредитів. Сказано – зроблено: за 2 роки кредит ТТУ – 13,6 млн.грн. повністю погашено. Кредити інших комунальних підприємств вдалося погасити минулого року.

Якби ще кілька років тому тогочасній міській владі вдалося впоратися із проблемами заробітної платні без залучення невигідних кредитів, то, можливо б, ситуація із виплатою заробітної плати працівникам ТТУ сьогодні була б набагато кращою. Адже замість того, щоб краще фінансово підтримувати підприємство для вчасної виплати заробітної плати працівникам, нинішня міська влада змушена була спрямувати кошти на повернення кредиту, лише відсотки за користування яким у рік сягали кількох мільйонів. Тому першочерговим завданням стало якнайшвидше зняття з ТТУ кредитного ярма.

Міська влада виконує всі зобов’язання перед ТТУ і спрямовує максимум зусиль, аби підтримувати підприємство – єдиний у місті соціальний перевізник, на жаль, держава поки що ні.

Крім погашення кредиту ТТУ, із міського бюджету у повному обсязі передбачено кошти на відшкодування пільгового перевезення студентів та учнів. Компенсувати перевезення за пільговий проїзд ще близько 20 категорій громадян, відповідно до законодавства, має держава. Однак, на даний час держава забезпечує лише 45% витрат які несе підприємство на пільгове перевезення окремих категорій громадян. Тому керівництвом Житомира вже на початку 2013 року направлено звернення до Уряду щодо збільшення державної субвенції на компенсацію пільгових перевезень.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare