Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 17
візитів сьогодні: 5570
візитів всього: 488975
Прогноз погоди
Громадська рада підтримує бюджет Житомира-2013 та надає свої пропозиції
26 грудня 2012 року 18:05

Рішенням дорадчого органу при міському голові – Громадською радою – підтримано проект бюджету Житомира на 2013 рік. Сьогодні, 26 грудня 2012 року, директор департаменту бюджету та фінансів міської ради Сергій Гаращук ознайомив членів Громадської ради із проектом бюджету міста на наступний рік, який завтра прийматимуть депутати міської ради.

Як повідомлялося раніше, обсяг міського бюджету становитиме 914,2 млн.грн. З урахування бюджету розвитку та фонду охорони природи – близько 1 мільярда гривень. У наступному році передбачено збільшення фінансування на такі галузі, як освіта, охорона здоров’я, соціальний захист, культура, фізична культура та спорт, житлово-комунальне господарство.

Фінансування освіти, медицини та соціального захисту за законодавством – державні функція. Тому в межах виділених коштів із державного бюджету на ці сфери місто виконує делеговані державою повноваження. Однак, як повідомив міський голова Володимир Дебой під час засідання, місто уже декілька років за рахунок міського бюджету здійснює фінансування капітальних ремонтів та придбання обладнання для закладів медицини, освіти міста.

«Дахи, що протікали у різних відділеннях ЦМЛ №2, приміщення дитячої стоматологічної поліклініки,  сьогодні відремонтовано. Вперше за 20 років у дитячу поліклініку придбали сучасні стоматкрісла, у кардіологічне відділення для сучасного апарату закуплено черезстравохідний датчик, без якого апарат працював лише на 30% від своєї потужності. Це для міського бюджету значні кошти, але ми розуміємо проблеми», – сказав міський голова.

Голова Громадської ради Петро Саух підтримує таку позицію: «Хто керує хоч би маленьким господарством, той розуміє, що першочерговим є вирішення нагальних питань. Тому максимум інтелекту необхідно докласти до того, щоб розумно розподілити те, що є на основні сфери життєдіяльності міської громади».

Громадська рада одноголосно підтримала проект бюджету-2013 м. Житомира. Також члени ради формуватимуть свої пропозиції щодо раціонального спрямування коштів бюджету розвитку, який прийматиметься вже у 2013 році.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare