Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 23
візитів сьогодні: 5551
візитів всього: 481358
Прогноз погоди
У 2012 році 15 квартир одержали постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи та 5 воїнів-інтернаціоналістів
25 грудня 2012 року 14:41

Впродовж 2012 року відділом обліку та розподілу жилої площі міської ради спільно з управлінням капітального будівництва міської ради проведено значну роботу з реалізації державної програми по забезпеченню житлом окремих категорій громадян.

Програма «Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». На виконання програми 3201200 «Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» з державного бюджету виділено кошти в сумі 3 430 000 грн. для придбання житла громадян даної категорії.

З метою виконання державної програми по забезпеченню житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи було опрацьовано та затверджено на засіданні виконавчого комітету міської ради список із 17 громадян, віднесених до 1 категорії постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, які перебувають на квартирному обліку у виконавчому комітеті Житомирської міської ради.

У зв’язку з тим, що витрати на придбання житла даній категорії громадян обмежені (вартість 1 квадратного метра загальної площі житла становить 4454 грн.) квартири були придбані на вторинному ринку.

Загалом у 2012 році придбано 15 квартир на суму 3 045 377,02 грн., чим поліпшено житлові умови 15 ліквідаторів 1 категорії, перший з яких перебував на обліку для поліпшення житлових умов з 1988 року.

На жаль, двоє ліквідаторів, які були включені у список на забезпечення житлом у 2012 році, не одержали квартири у зв’язку з тим, що відмовились від житла на вторинному ринку.

Слід зазначити, що у 2011 році за рахунок державної субвенції було придбано 6 квартир для забезпечення житлом ліквідаторів 1 категорії.

 

Програма «Забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів». На виконання програми 2505050 «Забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів» у державному бюджеті були передбачені кошти в сумі 2 082 147 грндля придбання житла 8 громадянам даної категорії.

Список громадян був складений та доведений Державною службою з питань інвалідів та ветеранів на підставі пропозицій облдержадміністрації, до списку було включено 8 воїнів-інтернаціоналістів, інваліди війни, які згідно із законодавством потребували поліпшення житлових умов і станом на 1 січня 2012 року перебували на квартирному обліку при виконавчому комітеті Житомирської міської ради.

Бюджетні кошти були спрямовані на придбання квартир даній категорії громадян на вторинному ринку, по даній програмі також є обмеження у ціні – вартість 1 квадратного метра загальної площі житла становить 4934 грн.

У 2012 році придбано 5 квартир для інвалідів війни з числа воїнів-інтернаціоналістів, чим поліпшено житлові умови п’яти сімей даної категорії. Решта коштів за програмою не надійшла.

 

Програма «Забезпечення житлом інвалідів війни». У 2012 році Житомирській облдержадміністрації виділено кошти для придбання житла інвалідам війни, які перебувають на квартирному обліку для поліпшення житлових умов.

Розпорядником коштів нижчого рівня за цією програмою визначено головне управління архітектури та будівництва Житомирської облдержадміністрації.

Дана програма немає цінових обмежень, вартість придбання 1 квадратного метра загальної площі житла визначалась за результатами закупівлі та була найнижчою серед запропонованої.

За даною програмою закуплено 6 квартир, на разі, головним управлінням архітектури та будівництва облдержадміністрації готуються документи для безоплатної передачі квартир у власність територіальної громади міста Житомира для їх подальшого розподілу інвалідам війни, які перебувають на обліку як такі, що потребують поліпшення житлових умов.

Після отримання відповідних документів квартири будуть розподілені інвалідам війни, які перебувають на квартирному обліку у виконавчому комітеті Житомирської міської ради в порядку черговості.

 

Слід зазначити, що у 2011 році за рахунок державної субвенції на виконання програми «Забезпечення житлом інвалідів I групи Великої Вітчизняної війни, які довготривалий термін знаходяться у черзі на отримання житла»  було придбано 15 квартир, на відміну від 2010 року, коли невикористані кошти були повернуті у державний бюджет.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare