Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 13
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 477268
Прогноз погоди
Виділено кошти з резервного фонду міського бюджету
19 грудня 2012 року 19:06

 

Міський голова Володимир Дебой подякував працівникам усіх комунальних служб, які сумлінно та відповідально виконували свої обов’язки з прибирання міста у складних умовах і не допустили надзвичайної ситуації у м. Житомирі. «Питання виділення коштів з резервного фонду розглядається сьогодні, щоб надзвичайних ситуацій не виникало й у подальшому, і святкові дні пройшли спокійно для мешканців міста і комунальних служб», - зазначив міський голова.

 

«Погодні умови першої декади грудня виявилися надзвичайно несприятливими. У період з 3 по 18 грудня у місті випало 105,2 мм опадів при середньомісячній нормі 38 мм. Таким чином, відбулося перевищення нормативного показника  у 2,8 рази, - зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення М.Дідківський. Крім того, впродовж останнього тижня спостерігаються достатньо низькі температури – 10 і нижче, що також є перевищенням річних нормативних показників для цього періоду ( – 2,8 градуси) для міста Житомира. Такі метеоумови вимагали від комунальних служб вжиття додаткових заходів для забезпечення життєдіяльності міста. Дійсно героїчними зусиллями, цілодобовою роботою комунальні служби забезпечили нормальну роботу транспорту і комунального господарства міста».

Передбачити наперед таку ситуацію і додаткові витрати було неможливо. Проведення подальших робіт на сьогодні знаходиться під загрозою. Законодавством така ситуація передбачена, і при складанні міського бюджету у резервному фонді було закладено кошти. Регулювання витрат із фонду здійснюється постановою Кабінету Міністрів України.

Начальник управління комунального господарства міської ради Марцун О.В., як головний розпорядник коштів у даній сфері зазначив, що «відповідно майже трьохкратному збільшенню опадів утричі більше використано паливно-мастильних матеріалів і людських ресурсів».

З метою належного проведення свят і одержання фінансування наступного бюджетного року необхідно поновити паливно-мастильні матеріали і розрахуватись за вже виконані роботи. Складною є ситуація і на комунальному підприємстві «Житомирводоканал». З посиленням морозів спостерігається тенденція збільшення аварій на чавунних водогонах, які є стійкими і не піддаються корозії, однак тріскаються при значних змінах температури, викликаючи рух ґрунтів. Таким чином, необхідно виділити 669 тис. грн. комунальному підприємству «Управління автомобільних доріг» та 250 тис. комунальному підприємству «Житомирводоканал».

Для повного очищення вулиць міста і вивезення снігу потрібні кошти. За умови прийняття міського бюджету на 2013 рік, як заплановано найближчою сесією міської ради – 27 грудня 2012 року, такі роботи  можна розпочати вже у січні наступного року.

Міський голова В.М. Дебой також наголосив на об’єктивному висвітленні процесу прибирання міста, особливо комунальників міста, які працюють у складних умовах – низьких температурах, поривчастому вітрі, заметілях, оперативно ліквідовують аварійні ситуації на водогонах міста і заслуговують на людське розуміння і вдячність.

Проект рішення був підтриманий членами виконавчого комітету.

 

Управління по звязках з громадськістю

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare