Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5533
візитів всього: 476580
Прогноз погоди
Продовжити спільно із міською владою роботу над вирішенням житлово-комунальних питань хочуть активні житомиряни і в наступному році
18 грудня 2012 року 16:24

Активні житомиряни хочуть бути ефективними господарями свого житлового фонду. Таку позицію (свою і своїх сусідів) висловив старший одного із багатоквартирних будинків сьогодні, 18 грудня 2012 року, на особистому прийомі у Житомирського міського голови Володимира Дебоя.

Старший по будинку Григорій Шлапак вже не вперше у міській раді, активно доносить думку та пропозиції мешканців свого будинку до житлово-комунальних управлінь і має результати: вперше у 2012 році заасфальтовано при будинкову територію, встановлено якісний дитячий ігровий майданчик.

«Вперше за 20 років нам зробили асфальт та дитячі майданчики. Раніше ні швидка, ні пожежна не могли під’їхати до будинку. Чомусь, зараз таке життя, коли бачимо лише погане. Ми ж із мешканцями робимо все, аби проблеми вирішувати», – говорить старший по будинку, якому вдалося налагодити ефективне самоуправління. Зізнається, що всі працюють безкоштовно за власною ініціативою. Доглядають за будинком разом. «"Скидуємося" по 10 гривень, немає по 10 – збираємо по 5 чи кілька гривень. Як результат – маємо, хто і невеличкий, проте свій бюджетик», – каже Григорій Шлапак.

Старший по будинку хвалить активних сусідів, які разом дбають про стан свого майна. Проте вирішити глобальні для дому питання люди не в змозі. Раніше вони звернулися з приводу асфальтування прибудинкової території до міської ради – питання вирішено. Тепер на черзі – питання належного водозабезпечення. Через старі насос та мотор малої потужності вода до верхніх поверхів будинку подається не завжди або погодинно. Обладнання часто ламається, зупиняється на ремонт. Люди, розуміючи ситуацію необхідності ремонтування й інших будинків, готові йти на співфінансування.

Саме для вирішення цього питання старший по будинку звернувся до міського голови. «Допоможіть нам  із мотором. Ми готові виділити кошти із бюджету свого будинку, ми пропонуємо співфінансування. Люди зацікавлені», – сказав представник будинку Григорій Шлапак. Мешканці готові долучитися не просто до співфінансування, а й контролю вартості нового обладнання та якості виконання робіт. Адже вже мають неабиякий досвід господарювання у своєму житловому фонді.

За дорученням міського голови, кошти на вирішення цієї ситуації планують закласти у бюджет наступного року.

Крім питання придбання підкачувального обладнання, цього дня під час особистого прийому до міського голови звернулися житомиряни із питаннями землекористування, обслуговування у міському територіальному центрі, використання службового житла, ремонту житла, проведення культурно-розважальних заходів та ін.

Усі звернення громадян, що надійшли під час особистого прийому, зареєстровано, а також направлено до розгляду та виконання профільним заступникам і виконавчим органам міської ради.  Їх виконання взято під особистий контроль міським головою.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare