Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 20
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 475870
Прогноз погоди
У Житомирі відбулось обговорення актуальних питань молодіжної політики
10 грудня 2012 року 17:59

 

Сьогодні, 10 грудня 2012 року, на круглому столі на тему «Інтелект – самореалізація – перспектива зайнятості» відбулось обговорення актуальних питань молодіжної політики, діяльності молодіжних організацій та питання інтелектуального розвитку молодих людей.

В обговоренні взяли участь заступник міського голови Бочковський О.М., начальник управління сім’ї, молоді та спорту міської ради Сарно О.М., керівник Дирекції молодіжних програм Ковальчук І.А., голова Житомирської агенції регіонального розвитку Данилейко О.Т., активісти і керівники громадського руху м. Житомира, слухачі Муніципальної програми «Школа місцевого самоврядування», активісти і лідери студентського і учнівського самоврядування.

У ході обговорення були підняті питання трудової міграції і готовність великої кількості молоді від’їхати за кордон на заробітки, високий рівень матеріальної залежності від батьків та родичів, громадська пасивність молодих людей.  

40% молоді вважають діяльність громадських організацій та об’єднань корисними для розвитку держави, 60% - їм довіряють. Проте при цьому 34% молодих людей нічого не знають про діяльність громадських організацій та об’єднань у місті, 42% - лише знають і тільки 2-3% є членами подібних молодіжних організацій.

Начальник управління сім’ї, молоді та спорту міської ради Сарно О.М. зазначила, що з управлінням постійно співпрацюють 10-15 молодіжних громадських організацій, а зареєстровано більше 60, причому багато з них вже не існують.

Також Олена Миколаївна зауважила, що завдання державної молодіжної політики – розвивати у молоді патріотизм, вирішувати питання демографічної кризи, робити місто привабливим для молоді.

Обговорювалось питання про затвердження найближчим часом складу Молодіжної громадської ради та розгляд можливості утворення Житомирського молодіжного центру, який вже існує у декількох містах України, де учасники всіх громадських організацій та об’єднань зможуть активно долучатися до громадського, політичного та соціального життя  міста.

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare