Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 14
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 479790
Прогноз погоди
Міський голова Володимир Дебой консолідував депутатський корпус
8 грудня 2012 року 09:35

Третє пленарне засідання стало завершальним у 18-й сесії Житомирської міської ради. Якщо упродовж перших двох точилися баталії навколо одного-двох політичних питань, то 7 грудня 2012 року депутати працювали злагоджено та продуктивно.

На третьому пленарному засіданні міський голова Володимир Дебой зібрав депутатську більшість, яка показала, що може і хоче вирішувати важливі для громади міста питання.

«Сьогодні перед нами стоїть необхідність вирішення соціально важливих питань, прийняття значущих для міста рішень. Ми повинні відповідально та достойно виконувати обов’язки, довірені нам громадою міста. Ми маємо працювати злагоджено в ім’я  Житомира», – сказав Володимир Дебой.

Робота у режимі без політичних баталій, пустих взаємозвинувачень та скандальних «піар-шоу» дозволила житомирським депутатам повністю розглянути порядок денний та прийняти низку важливих для міста рішень.

Завдяки прийнятим цього дня змінам до міського бюджету, працівники освіти та медицини міста, хоч і з запізненням, але в повному обсязі вже з 10 грудня зможуть отримати заробітні плати за листопад. На це спрямовано 26,6 млн.грн. додаткової державної дотації. Очікується, що заборгованостей із виплат заробітної плати за грудень не виникне, адже змінами до Закону про державний бюджет на 2012 рік вже передбачено 1,37 млрд.грн. на регіони держави для виплати зарплат працівникам закладів освіти та медицини за грудень.

Комунальні підприємства міста отримають кошти на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Для цього КП «Житомирводоканал» рішенням сесії, відповідно до постанови Кабміну, спрямовано 6,2 млн.грн. державної субвенції та 41,9 млн.грн. субвенції для КП «Житомиртеплокомуненерго».

Зміни та залучення коштів НЕФКО і ЄБРР, підготовка, поновлення та відмова в договорах оренди земельних ділянок, дозволи на виготовлення технічної документації з землеустрою – із низкою таких питань депутати міської ради розібралися практично без емоцій та складнощів, адже отримали максимум інформації та відповідей на запитання під час депутатських слухань.

Більше того, не зважаючи на пізній час та свято, більшість депутатів працювали до кінця пленарного засідання, чим допомогли у вирішенні питання довгобуду по вул. Щорса, 155. На добудову будинку рішеннм сесії спрямовано ще 4 млн.грн. Таким кроком міська влада довела, що ошукані інвестори не залишаться напризволяще і вже скоро стануть мешканцями нового житла.

Нагадаємо, під час першого засідання місцеві народні обранці упродовж 6 годин розглядали лише одне політичне питання, тоді як важливі для міста рішення багатьох не цікавили. Вчора ж, 7 грудня, за три години житомирські депутати прийняли понад три десятки соціально значущих рішень. І це, не зважаючи на те, що частина депутатів, яка некоректно і емоційно виступала 5 грудня перед самостійно скликаним засіданням, яке так і не відбулося, вкотре не з’явилася на засідання.

Міський голова повідомив, що на чергове засідання висуне кандидатуру секретаря міської ради. На цьому ж засіданні депутати мають прийняти бюджет Житомира на 2013 рік. Чи не перетвориться наступна сесія на баталії із розглядом лише політичних питань і хто прийде на засідання – побачимо вже через декілька тижнів.


Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare