Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 3
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 465134
Прогноз погоди
Відбулось громадське обговорення питань реформування системи охорони здоров’я
29 листопада 2012 року 12:42

28 листопада 2012 року відбулись громадське обговорення питання «Реформування системи охорони здоров’я».

В обговоренні взяли участь заступник міського голови Бочковський О.М., начальник управління охорони здоров’я міської ради Борщівський В.М., депутати міської та обласної рад, головний лікар Центральної дитячої міської лікарні Башек В.Й., медичні працівники та громадськість.

Найбільш гостро повстали питання: чи закриється дитяча міська поліклініка на  вул. 1 Травня, чи буде медицина платна, чи залишаться спеціалісти вузького профілю, куди будуть ходити батьки з дітьми до лікаря з 01 січня 2013 року.

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Борщівський В.М. запевнив, що реформування системи охорони здоров'я розпочалось лише у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві. Його метою є підвищення якості та доступності медичних послуг, поліпшення ефективності державного фінансування.

Сьогодні у Житомирі працює робоча група у складі економістів, бухгалтерів, медпрацівників, спеціалістів управління охорони здоров’я, головних лікарів, що вивчає можливість створення центрів первинної медико-санітарної допомоги відповідно до законодавства України. Тільки після цього можна буде виносити відповідні проекти рішення на розгляд засідання міської ради.

Досвідчені спеціалісти (наприклад, педіатр, терапевт) можуть пройти перекваліфікацію оволодіти певними знаннями, скласти іспити і отримати відповідний диплом «Спеціаліст з сімейної медицини». В іншому разі цей лікар працюватиме у тому напрямку роботи, який він обрав. Спеціалісти вузького профілю залишаться.

Відповідно до Конституції України та інших нормативно-правових актів  обслуговування у створених центрах первинної медико-санітарної допомоги буде безоплатним. Завдяки їх створенню буде можливість оптимізувати витрати на медичну допомогу та розподілити кошти ефективніше між лікарнями та поліклініками.

Присутні також одержали ствердну відповідь щодо продовження роботи дитячої міської поліклініки по вул. 1 Травня з 01 січня 2013 року та продовження діяльності спеціалістів вузького профілю.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове