Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5519
візитів всього: 464640
Прогноз погоди
Перший – пішов!
27 листопада 2012 року 14:48

Сучасний 5-поверховий будинок на 56 квартир з індивідуальним опаленням став «першою ластівкою» житлового комплексу «Фаворит», що на розі вулиць Бородія-Вітрука, Шевченка-Бориса Тена. На введення в експлуатацію першої черги житла завітали сьогодні, 27 листопада 2012 року, голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, Житомирський міський голова Володимир Дебой, народний депутат України Геннадій Зубко. На урочистості також зібралися майбутні мешканці будинку та керівництво будівельної компанії.

«За 15 місяців побудовано чудовий будинок. Це результат довіри житомирян до будівництва. Важливо те, що у будівництві задіяні компанії та підприємства в основному Житомира та області. Сподіваюся, незабаром тут буде невеличке містечко зі своєю інфраструктурою, що, думаю, користуватиметься попитом», – сказав Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Проект міні-містечка передбачає будівництво не лише житлових будинків європейського класу, а й повну інфраструктуру, необхідну для комфортного проживання мешканців. На 8 га площі тут планується будівництво цілого комплексу соціально-побутових структур: дитячі та спортивні майданчики, аптека, дитячий садочок, супермаркет, магазини, приймальний пункт хімчистки-пральні, ресторан, кафе-кондитерська, відділення банку, стоматологічний кабінет, чотирирівневий паркінг. Додатковими перевагами цього комплексу є його розташування в одному з центральних районів міста, зручна транспортна розв’язка, близькість авто- та залізничного вокзалів, торгівельно-розважальних комплексів, поряд знаходяться дитячий садочок та школа.

Про найближчі перспективи житлового комплексу розповів голова ради директорів компанії «Фаворит» Борислав Роземблат, який показав присутнім декларацію на здачу будинку та подякував житомирянам за довіру до компанії: «Я тримаю декларацію про здачу в експлуатацію першого будинку. Другий буде на початку грудня. Ми даємо можливість придбати населенню квартири за програмою «Доступне житло».

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук запевнив присутніх, що і надалі влада працюватиме над удосконаленням пільгового кредитування. «Ми готові й надалі вдосконалювати іпотеку для того, аби кожна сім’я могла взяти пільговий кредит і придбати житло. Ми будемо робити все, аби люди були впевнені, що держава їм обов’язково компенсує відсотки за користування кредитом», – сказав Сергій Рижук про програму, відповідно до якої здійснюється державна підтримка на купівлю житла – кредит під 3% річних, решту відсотків за користування кредитом покриває держава.

«Не кожне місто може собі дозволити 5-поверхову забудову. Я думаю, що Житомир – комфортне місто. І саме воно може таке собі дозволити. Те, що залежить від нас – допомагати створенню інвестиційного клімату», – зазначив присутній на відкритті народний депутат України Геннадій Зубко.

Новий будинок має сучасну індивідуальну систему опалення. Керівник компанії «Фаворит» підкреслив, що системою опалення займалися німецькі фахівці. Загалом же над будинком працювали робітники київських та житомирських інститутів, а в будівництві задіяні в основному підприємства Житомира.

Перерізає стрічку Антоніна Олексіївна, яка першою придбала квартиру у новому житловому комплексі

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове