Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 32
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482661
Прогноз погоди
Володимир Дебой разом із депутатами у програмі «Шустер.LIFE. Адреналін» взялися за вирішення питання будинку-"фантома"
22 листопада 2012 року 15:07

Будинок-фантом, за яким стоять долі 64 сімей, якого по документах ще не існує і статус якого взагалі не визначено – це стало основним питанням програми «Шустер.LIFE. Адреналін», участь у якій взяли Житомирський міський голова Володимир Дебой, депутати Житомирської міської ради, представники уряду, народні депутати та сенат із кількох десятків місцевих депутатів із різних куточків України.

Основна тема обговорення – як допомогти людям, які стали заручниками ситуації з будинком, що опинився в юридичній колізії.

Справа у тому, що будинок по вул. Щорса, 234-б розташований за межами Житомира на території Оліївської сільської ради, однак деякі його мешканці мають житомирську прописку. Сам же будинок перебуває у власності підприємства, що знаходиться у стадії банкрутства. Статус будівлі – незавершене будівництво. Фактично будинок не зданий в експлуатацію, а тому офіційно не є житловим фондом. Завод-власник будівлі не може завершити будівництво, на яке потрібно близько 3,5 млн.грн., адже сам перебуває на межі банкрутства.

В умовах відсутності централізованого водовідведення та теплопостачання люди проживають уже понад 16 років. Як бути далі, на чию допомогу і підтримку розраховувати – мешканці не знають. Адже з юридичної точки зору місто не має права вирішувати будь-які питання щодо добудови цієї будівлі, бо вона розташована не на території Житомира, а на території Оліївської сільської ради. Це також унеможливлює прийняття будівлі на баланс міста як об’єкта незавершеного будівництва. На жаль, представників від Оліївської сільської ради у студії не було, що викликало здивування присутніх.

Сьогодні люди як ніколи потребують допомоги. Адже досі не можуть приватизувати квартири у незавершеному будинку. Мешканці упевнені: без допомоги можуть взагалі втратити житло.

Міський голова Володимир Дебой у програмі «Адреналін» наголосив: він готовий у рамках законодавства допомагати мешканцям будинку. На боці Володимира Дебоя виступила вся студія: представники уряду, народні депутати, депутати інших міських рад, юристи. Члени сенату студії одноголосні у тому, що проблема потребує втручання всіх: держави, органів місцевого самоврядування, підприємства-власника ВАТ «Автозапчастини» та мешканців.

До якого спільного рішення прийшли учасники програми, чи вдасться владі захистити мешканців – заручників ситуації підприємства-власника – дізнаєтеся із програми «Шустер.LIFE. Адреналін», яка вийде незабаром у ефірі Першого національного телеканалу. Коли саме – слідкуйте за анонсами.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare