Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 42
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 476703
Прогноз погоди
Економіка міста розвивається та має тенденцію до зростання
20 листопада 2012 року 20:02

 

Вживаючи системних заходів, виконавчі органи міської ради, комунальні підприємства, установи та організації міста забезпечують виконання планових показників.

Промисловість. У цьому році промисловими підприємствами міста реалізовано продукції на 10,0% більше, ніж за аналогічний період минулого року. В обласному обсязі реалізація продукції підприємствами міста склала 43, 4%. Зростання промислової продукції забезпечили підприємства харчової (10%), целюлозо-паперової (27%), машинобудівної (23%) галузі, металургійного виробництва (12%).

Будівництво. Введено в дію 39,5 тис. кв.м житла, в основному приватної забудови, що на 66,2% більше, ніж за відповідний період минулого року і складає 32,4% обласного обсягу.

У ІІІ кварталі цього року пожвавилась робота будівельного комплексу, в якому виконано робіт на суму 116,1 млн.  грн. Питома вага міста в загально обласному обсязі будівництва збільшилась до 58% проти 44% у минулому році.

Інвестиції. В економіку міста за звітний період іноземними інвесторами вкладено 2,7 млн. дол. США. Загальний обсяг накопичених прямих іноземних інвестицій станом на 01.10.2012 року становить 96 млн. дол. США або 26,4 % усіх іноземних коштів області. У розрахунку на 1 мешканця міста це склало 345,9 дол. США проти 284,6 дол. США по області.

Зайнятість населення. За звітний період у сферах діяльності створено 6 715 нових робочих місць, що складає 79,5% річного завдання. Зареєстровано 773 нових фізичних осіб-підприємців,  35 самозайнятих платників податків – нотаріусів, адвокатів, експертів, укладено 2578 договорів найму фізичними особами-підприємцями також 3329 прийнято на новостворені робочі місця.

Значна робота проведена у звітний період щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати. Сума заборгованості економічно активних промислових підприємств міста зменшена у 21 раз – з майже 2 млн. грн. заборгованості на початок року до 93 тис. грн. на початок жовтня 2012 року. Зокрема, повністю ліквідована заборгованість у ТОВ «Верстатуніверсалмаш». Заборгованість зберігається у КП «ЖТТУ» у сумі 1 млн. 800 тис. грн., на погашення якої буде спрямовано державну субвенцію.

За звітний період робочою групою міськвиконкому з питань детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення проведено 5 засідань та проведено 91 перевірку суб’єктів господарювання стосовно дотримання трудового законодавства. Внаслідок чого легалізовано 288 робочих місць, донараховано 498 тис. грн. податків і зборів, складено 98 протоколів про адміністративні правопорушення і притягнуто до відповідальності 25 осіб.

Середньомісячна заробітна плата по місту зросла на 12,8% і склала 2511 грн. (по Україні в цілому 2975 грн.)

Позитивні зрушення відбулися у соціальній сфері особливо у ІІІ кварталі поточного року.

Охорона здоровя. На капітальні ремонти, реконструкцію та поточні ремонти медичних закладів спрямовано 727,6 тис. грн. з міського бюджету. Річний план виконано на 69%, ремонтні роботи на стадії завершення. Ведеться робота щодо реформування галузі охорони здоров’я. Затверджено план створення центрів первинної медико-санітарної допомоги, створена робоча група з питань реформування, розроблено схему реформування міських закладів, опрацьовується штатні нормативи для центрів.

Освіта. На засадах партнерства продовжується робота по впровадженню енергозберігаючих заходів – встановленню метало пластикових пакетів на заміну ветхим віконним блокам. Встановлено близько 1,3 тис. од. у 58 закладах міста. З міського бюджету виділено 2,6 млн. грн. проти 1,8 млн. грн. торік.

Також проведена значна робота, організаційні заходи у сфері культури, фізичної культури і спорту, молодіжної політики, соціальній сфері. Міський територіальний центр забезпечує соціальним обслуговуванням і різноманітними соціальними послугами понад 1600 непрацездатних громадян. Визначено державну допомогу 20,7 тис. родинам з дітьми, 429 малозабезпеченим сім'ям, майже 3 тис. інвалідам з дитинства. Крім того, 4,3 тис. сімей отримали житлові субсидії на суму понад 7 млн. грн. Відкрито та працює Центр реабілітації дітей-інвалідів, який обслуговує сьогодні 44 дитини.

У сфері житлово-комунального господарства проводиться цілеспрямована робота, зокрема в ліфтовому господарстві. Проведено ремонти 125 ліфтів проти 11 у минулому році. Проведено експертне обстеження 129 ліфтів. Капітальний ремонт дахів проведено на 19 будинках, інженерних мереж у 8 будинках. Вперше проведено утеплення фасаду 1 будинку, облаштування пандусами 2 будинків, встановлено 25 дитячих майданчиків.

Позитивна тенденція зберігалася щодо  перевезеннях пасажирів електротранспортом, зокрема тролейбусами. Всього перевезено 30,4 млн. пасажирів, що на 612 тис. більше, ніж у минулорічному періоді. Це сталося зокрема і через ремонт власними силами 2 тролейбусів та отриманих безкоштовно 5 тролейбусів з київського підприємства «Пастранс».

«Загалом, - як підсумувала заступник директора департаменту економічного розвитку Баранівська О.Є. – економіка міста розвивається динамічно та має сталу тенденцію до розвитку».

 

Управління по звязках з громадськістю

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare