Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482620
Прогноз погоди
Визначено Порядок роботи комунальних підприємств міста з фінансовими планами
7 листопада 2012 року 15:23

 

У представленні цього питання директор департаменту бюджету та фінансів Гаращук С.П. зазначив, що з метою підвищення ефективності роботи комунальних підприємств Житомирської міської ради, здійснення контролю за їх фінансово-господарською діяльністю, забезпечення раціонального використання бюджетних коштів впродовж 2011-2012 рр. було прийнято низку документів та розпорядчих рішень щодо впорядкування їх діяльності.

Запропонованим Порядком встановлюється перелік профільних виконавчих органів, за якими закріплюються комунальні підприємства. Особливістю прийнятого Порядку є надання проекту фінансового плану підприємства на розгляд профільного управління, потім департаменту бюджету та фінансів, комісії з питань контролю за фінансово-господарською діяльністю комунальних підприємств міської ради, які мають змогу врахувати всі особливості розвитку галузі, поточної ситуації та подальші перспективи.

Як зауважив С.П. Гаращук, такі комунальні підприємства, як  «Житомирводоканал» та «Теплокомуненерго», «ЖТТУ» мають збитковість, зумовлену не через недалекоглядне керівництво, а державною політикою, внаслідок не відшкодування різниці у тарифах чи оплати пільгових перевезень громадян за рахунок субвенцій з державного бюджету.

Якщо не враховувати роботу цих трьох підприємств, то загальний, чистий прибуток решти комунальних підприємств у 2011 році склав 1 млн. 58 тис. грн. Для порівняння у 2010 році ці підприємства мали збитки у розмірі 3 млн. 722 тис. грн. За І півріччя поточного року прибуток цих підприємств складає 704 тис. грн.

Міський голова Володимир Дебой відзначив, що проведена робота дала позитивні результати та покращення роботи комунальних підприємств. Так, у 2010 році збитковими були 27 комунальних підприємств, за результатами роботи у 2011 році – 12 і сьогодні їх прибутковість зростає. Він також зауважив, що відсутньою була система контролю над підприємствами, не було розуміння у директорів департаментів та управлінь, що вони несуть відповідальність за ці підприємства. Також треба чітко розрізняти, що такі підприємства як «ЖТТУ», «Житомирводоканал», «Теплокомуненерго» - це соціально важливі підприємства, в яких працюють трудові колективи, що заробляють кошти, сплачують всі податки, і при правильній тарифній політиці та компенсації пільгового перевезення мають можливість бути прибутковими. Не можна вважати соціальним утриманцем ТТУ, коли воно сплачує податки у розмірі 18 млн. грн. Міська влада допомагає підприємству, але тільки у тій, мірі, що можлива за рахунок  міського бюджету. І звичайно, потрібні державні гарантії.

Така позиція керівництва м. Житомира знаходить підтримку у Міністерства регіонального розвитку, житлово-комунального господарства та будівництва, що особисто було обговорено при зустрічі міського голови В.Дебоя та очільника Міністерства В.Близнюка.

Управління по звязках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare