Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 24
візитів сьогодні: 5539
візитів всього: 464436
Прогноз погоди
Тимчасово призупинено подачу гарячої води
7 листопада 2012 року 14:30

Тимчасово обмежити подачу гарячого централізованого водопостачання в житлові будинки до середньодобової температури повітря 0º С або –5º С вночі, – таке непопулярне, але вимушене рішення було прийнято виконавчим комітетом міської ради сьогодні, 07 листопада 2012 року. Причина – зменшення лімітів об’єму споживання газу та висока температура повітря. Тому й існує проблема нормативного збереження газу.

«Це лише тимчасовий вимушений захід. Така проблема не тільки в Житомирі, а й містах України. Це непопулярне рішення, але ми його маємо прийняти. Технічно і технологічно Житомиртеплокомуненерго готове до подачі гарячої води», – підкреслив директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Виконавчим комітетом прийнято рішення звернутися до НАК «Нафтогаз-Україна» та Кабінету Міністрів України  щодо доведення підприємству необхідних лімітів. Нині ж місто, аби не залишитися без навіть теплопостачання змушене економити газ шляхом обмеження гарячого водопостачання.

«Єдиним виходом сьогодні залишається обмеження гарячого водопостачання, при цьому ми повинні зберегти теплопостачання на належному рівні, зменшивши таким чином споживання газу. При нічній температурі –5º С або за середньодобової температури повітря 0º С гаряче водопостачання буде відновлено. Наша мета – не допустити примусової зупинки однієї із найбільших котелень», – наголосив Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Тимчасове призупинення централізованого гарячого водопостачання не стосується об’єктів соціальної сфери.  Для лікарень, дитячих садочків, шкіл постачання гарячої води не припиняється. Для населення нарахування на час відсутності гарячої води відбуватися не буде.

Сьогодні підприємство робить усе можливе, аби якомога більше зекономити газу. Для цього технічно модернізують котельні, встановлюють нові котли з високим коефіцієнтом корисної дії, проте і цього не достатньо. «За 15 днів жовтня ми максимально економили, і витратили газу на 7 млн.грн. За транспортування газу ми маємо сплатити ще 3,9 млн.грн.», – повідомив Дмитро Рогожин.

Якщо ж підприємство перевищує ліміти, то вартість транспортування газу стає втричі дорожчою. Адже понадлімітний газ постачається не за ціною газу для населення, а за ціною газу для підприємств. Держава ж компенсує різницю в тарифах лише по першій групі споживачів, тобто для населення.

Що ж до опалювального періоду, то він проходить у Житомирі планово. Опалювальний сезон розпочався з 12 жовтня для об’єктів соціальної сфери та з 15 жовтня для житлового фонду. «У нас в рази впала кількість скарг по теплопостачанню. Якщо колись їх було до 800 щодня, то зараз 2-3», – інформував директор КП «Житомиртеплокомуненерго».

Покращилася ситуація і з розрахунками за надання послуг. З 32 млн.грн. дебіторна заборгованість (в основному від населення) зменшилася до 16,7 млн.грн. Погашено частину заборгованості попередніх років.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове