Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 28
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 482107
Прогноз погоди
Володимир Дебой розповів Савіку Шустеру про реформування місцевого самоврядування
29 вересня 2012 року 10:08

Житомирський міський голова Володимир Дебой вважає, що місцеве самоврядування необхідно реформувати. Це стосується, зокрема, і формування та виконання місцевих бюджетів.

Про це керівник Житомира заявив учора, 28 вересня 2012 року, під час обговорень проблем та перспектив місцевого самоврядування із Савіком Шустером.

Після урочистостей з нагоди 20-річчя Асоціації міст України відбулося засідання дискусійної групи за участю міських голів та представників державної влади. Із 400 запрошених мерів міст участь в обговоренні проблем та перспектив розвитку місцевого самоврядування взяли міські голови Житомира, Херсона, Дніпропетровська, Черкас, Славутича, Тростянця та представники державної влади і народні депутати України Олександр Мазурчак, Валерій Пустовойтенко, Олександр Омельченко, Євген Суслов.

Житомирський міський голова Володимир Дебой зауважив: однією із основних проблем місцевих бюджетів є недостатнє фінансове забезпечення на виконання делегованих державою повноважень та необхідність фінансування із місцевих бюджетів галузей освіти, медицини, соціального захисту, компенсації пільгового перевезення, що є по суті – функціями держави. Володимир Дебой підкреслив, що ці кошти могли б нині спрямовуватися на житлово-комунальне господарство, яке особливо потребує модернізації.

Щодо модернізації системи ЖКГ керівник Житомира упевнений: держава повинна підтримувати проекти з енергоефективності. Саме такий проект планує реалізувати Житомир, якому ЄБРР готовий надати 10 млн.євро кредиту, а Фонд Е5Р – 5 млн.євро безповоротного гранту на запровадження енергоефективного підходу у теплопостачанні міста.

Нагадаємо, під час урочистостей до 20-річчя Асоціації міст України Предизент України Віктор Янукович запропонував залишати у бюджетах міст кошти, зекономлені в результаті реалізації проектів з енергоефективності. «Для стимулювання впровадження у містах проектів з енергоефективності у Бюджетному кодексі має бути передбачена можливість залишати у бюджетах міст кошти, що були зекономлені в результаті упровадження таких проектів. Саме такі програми матимуть подальшу підтримку з державного бюджету»,  – сказав Віктор Янукович.

Нагадаємо, 27 вересня, під час засідання робочої групи з реформування ЖКГ, міський голова підкреслив позитивний досвід Житомира у запровадженні проектів з енергоефективності.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare