Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5531
візитів всього: 477362
Прогноз погоди
Володимир Дебой: про житлово-комунальне господарство на прикладі Житомира
28 вересня 2012 року 10:29

Тему основних проблемних питань житлово-комунального господарства підняв Житомирський міський голова Володимир Дебой під час засідання робочої групи, яке проходило в рамках Дня діалогу у м. Києві за участю голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Валерія Саратова, голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Миколи Пашкевича, Голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Володимира Рибака.

Володимир Дебой акцентував увагу на тарифній політиці та необхідності повноцінного забезпечення державної субвенції на погашення різниці в тарифах за комунальні послуги. Адже сьогодні тарифи не відповідають фактичній собівартості.

Житомирський міський голова підкреслив: враховуючи тенденції підвищення вартості енергоносіїв, необхідно активно втілювати в життя програми енергозбереження. Сьогодні Житомир має великі досягнення щодо втілення програм енергоефективності. Зокрема, нашому місту, першому в Україні, ЄБРР та Фонд Е5Р готові надати 15 млн.євро на заходи з енергозбереження. Допоки цей проект проходить необхідні процедури у міністерствах, Житомир уже розпочав реалізацію проекту НЕФКО з комплексного утеплення дитячого садочку №21.

У ході засідання учасники робочої групи також обговорили проблеми фінансування ремонту житлового фонду та ліфтового господарства. Адже на разі в тарифі квартирної плати складова на капітальний ремонт відсутня, немає цієї складової і в оплаті послуги користування ліфтом. Всі витрати лягають на міські бюджети.

Нагадаємо, у 2012 році фінансування ремонту житлового фонду у м. Житомирі зросло у 3 рази, фінансування ремонту ліфтів збільшилося у 9 разів. Ремонт проводиться насамперед там, де є ініціатива та контроль із боку громади.

Керівник Житомира також підняв питання потреби у державному співфінансуванні  будівництва сміттєпереробних заводів у містах, де полігони вже переповнені.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare