Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 482366
Прогноз погоди
Як врегулювати питання надання пільг
26 вересня 2012 року 17:43

 

На останній сесії Житомирської міської ради досить гостро повстало питання щодо надання пільг на відшкодування житлово-комунальних послуг ветеранам, учасникам бойових дій та іншим незахищеними верствам населення.

15.05.12. надійшло звернення від ініціативної групи ветеранів про стан дотримання вимог чинного законодавства України про пільги ветеранам війни, учасникам бойових дій в частині оплати за житлово-комунальні послуги, зокрема теплопостачання, гаряче водопостачання та порушення чинного законодавства України про пільги на оплату за користування ліфтами за допомогою ліфтових карток.

25 вересня 2012 року відбулось засідання постійної комісії з гуманітарних питань, друге з даного питання, в якому взяли участь заступник міського голови Закусило П.І., члени ініціативної групи ветеранів, представники «Житомиртеплокомуненерго», працівники житлового та комунального управлінь міської ради, директор юридичного департаменту міської ради Панченко О.С., начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Петренко Л.В. Корольовської районної ради Вісюк В.В., члени постійної комісії.

Після обговорення питання про надання пільг в частині оплати за житлово-комунальні послуги теплопостачання і гаряче водопостачання було прийнято наступні рішення:

1) підготувати звернення до органів законодавчої влади щодо удосконалення механізму відшкодування за теплозабезпечення та гаряче водопостачання, дофінансування встановлення лічильників, які встановлювались за державні кошти;

2) винести питання встановлення теплорегуляторів в окремих будинках з лічильниками на розгляд міської ради;

3) вивчити досвід інших міст (Донецька, Рівного, Вінниці, Черкас), які вирішили питання врегулювання норм за споживання тепла та гарячої води рішенням виконавчого комітету згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року №630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення».

Рішенням міськвиконкому від 20.10.11. №622 «Про встановлення вартості однієї поїздки в пасажирських ліфтах, що обладнані картковими апаратами» визначено вартість поповнення ліфтової картки у розмірі 25 грн. Відшкодування даної послуги з державного бюджету не проводиться, оскільки у переліку пільг на житлово-комунальні послуги користування ліфтами не входить.

Вирішення даного питання можуть прийняти самі мешканці будинку (більше 50%) шляхом відмови від ліфтових карток і включення вартості утримання ліфтів до оплати за житлово-комунальні послуги.

На засіданні постійної комісії підготовлено доручення комісії відповідним виконавчим органам ради щодо шляхів вирішення поставлених питань.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare