Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5529
візитів всього: 482700
Прогноз погоди
Триває обговорення проекту закону «Про службу в органах місцевого самоврядування»
25 вересня 2012 року 12:29

Сьогодні, 25 вересня 2012 року, відбулось чергове засідання регіонального відділення Асоціації міст України на чолі з заступником міського голови Олександром Бочковським. Головною темою засідання було «Кадрове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування».

Для ознайомлення міських голів, секретарів міських рад, заступників міських голів Житомирської області з особливостями законопроекту «Про службу в органах місцевого самоврядування», який буде виноситись на розгляд Верховної Ради найближчим часом, запрошено завідувача сектора управління державної служби Головдержслужби України в Житомирській області Аллу Радкевич. Вона зазначила, що згідно статистичними даним у області працює 3514 посадових осіб, з них 42,5% мають повну вищу освіту. Крім того, посадова особа органів місцевого самоврядування повинна володіти професійними навичками та вміннями, бути фахово компетентною.

В Україні професійну підготовку посадовим особам можна отримати у Національній академії державного управління при Президентові України, її регіональних інститутах в Одесі, Дніпропетровську, Львові, Харкові, а також у вищих навчальних закладах, які готують магістрів у галузі знань державного управління, яких в Україні 28.

Автори законопроекту вважають, що прийняття закону сприятиме комплексному реформуванню управління на місцях та створенню в Україні професійної, політично нейтральної та ефективної служби в органах місцевого самоврядування, а також оптимізації управлінської діяльності та реформуванню системи підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare