Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 30
візитів сьогодні: 5555
візитів всього: 482561
Прогноз погоди
ТТУ зібрало ще 1 тролейбус і випустить його на новий маршрут
21 вересня 2012 року 15:49

Ще один тролейбус ЗИУ – 682 В № 2243 як подарунок до 75-річчя Житомирської області власними силами зібрало КП «ЖТТУ».  Колектив підприємства сьогодні, 21 вересня 2012 року, запросив керівництво міста та області, аби презентувати новий тролейбус та підтвердити: вони виконали поставлене завдання – випустили на лінії 2 тролейбуси до Дня міста та до Дня області.

Вже із 22 вересня запрацює новий тролейбусний маршрут №17 Крошня-Гідропарк, який не діяв уже понад 7 років, – підкреслив керівник КП «ЖТТУ» Віктор Мирончук.

За 150 тис.грн. зі старої рами та нових запчастин працівники ТТУ зібрали тролейбус, який не зважаючи на понад мільйонний пробіг, зможе працювати ще 8-10 років. Після ремонту основних вузлів та агрегатів, заміни мостів, електропроводки, оновлення салону презентований тролейбус нічим не відрізнити від нового, який коштує близько 2.5 млн.грн.

Міський голова Володимир Дебой висловив вдячність колективу та високо оцінив результати виконаної роботи: «Мені приємно, що підприємство власними силами випустило 2 тролейбуси. Це велика кропітка праця, з якою ви успішно впоралися».

Керівник міста наголосив, що ініціюватиме перед депутатами питання спрямування коштів на виробництво підприємством таких тролейбусів уже з наступного року. Адже це не просто збільшить рухомий парк підприємства, забезпечить більший комфорт пасажирам, а й сприятиме фінансовому забезпеченню підприємства. «Таким чином ми разом із вами підніматимемо підприємство, але не популізмом, а реальною працею», – підкреслив керівник міста.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук повідомив, що нещодавно особисто піднімав питання на державному рівні з приводу забезпечення тролейбусами ТТУ та фінансового стану підприємства: «Кілька тижнів тому я мав розмову з Прем’єр-Міністром України Миколою Азаровим щодо одного питання: допомогти нашому ТТУ позбавитися боргів та стати прибутковим. Нарешті ми вивчили проблему глибоко та знаємо, чим можемо її подолати».

Виробничо-технічна база КП "ЖТТУ" в змозі виконувати технічне обслуговування та ремонт тролейбусів до рівня капітального ремонту (поглиблений середній ремонт) в кількості 20-ти одиниць щорічно, продовжувати їх термін експлуатації на 8-10 років.

Нагадаємо, 7 вересня 2012 року на лінію випущено перший капітально відремонтований силами КП «ЖТТУ» тролейбус як подарунок підприємства до Дня міста. Сьогодні він успішно курсує маршрутом №1.

 

Довідково:

Комунальне підприємство "Житомирське трамвайно-тролейбусне управління" Житомирської міської ради засновано у 1899 році є одним із найстаріших підприємств міста.

22 серпня 1899 року розпочав рух перший трамвай, а 2 травня 1962 року в місті Житомирі було відкрито рух тролейбусів.

У травні поточного року в рамках святкування 50-ти річчя пуску 1-го тролейбусу було проведено конференцію підприємств електротранспорту України на базі КП "ЖТТУ".

КП "ЖТТУ" це складне і розгалужене господарство, яке для обслуговування 1 трамвайного та 11  тролейбусних    маршрутів,  має   124 тролейбуси  та  32  трамваї,  з  яких  щодня  на  лінію  виходять 105 од. ( 90 од. тролейбусів та 15 од. трамваїв) та перевозять щоденно понад 170,0 тис. пасажирів.

Місто має майже 100 км контактної мережі для тролейбусів і 17,5 км для трамваїв. Проблемним питанням залишається питання оновлення рухомого складу електротранспорту, 95 відсотків якого працює більше 20 років.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare