Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 27
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 463581
Прогноз погоди
Управління житлового господарства інформує
20 вересня 2012 року 18:38

 

Сьогодні, 20.09.12 о 08.00 ранку представниками ВО «Свобода» було організовано мітинг та перекриття проїзду Андріївського (дорога до міського полігону по захороненню ТПВ). Мітенгувальники на чолі з гр. Кізіним С.В., вимагали закриття міського полігону по захороненню ТПВ та термінового будівництва сміттєпереробного заводу.

Начальником управління житлового господарства Житомирської міської ради було роз’яснено всім присутнім, що закрити міський полігон неможливо, так, як на сьогодні це єдине місце видалення побутових відходів. Щороку Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області надається дозвіл комунальному автотранспортному підприємству 0628 щодо розміщення відходів на міському полігоні із захоронення ТПВ (відповідно до затверджених лімітів). З метою зменшення навантаження на полігон по захороненню побутових відходів, рішенням сесії міської ради від 24.04.12 №355 було затверджено міську Програму роздільного збору побутових відходів у м. Житомирі на 2012-2016 роки. Впровадження даної програми дасть змогу запровадити роздільний збір відходів на всій території міста Житомира, що призведе до зменшення навантаження на полігон, а також відповідно до вказаної програми вже у 2015 році, розпочати будівництво сортувальної лінії для можливості сортування не тільки зібраних побутових відходів, але й тих, що вже захоронені на полігоні.

         Необхідно зазначити, що за один день перекриття проїзду по пров. Андріївському та недопущення до полігону спеціалізованого автотранспорту було завдано суттєві збитки підприємствам-перевізникам, порушено права громадян, які заплатили кошти за вивіз побутових відходів (дана послуга включена до квартирної плати), а також погіршено санітарний стан території міста.

Виходячи з викладеного стає зрозуміло, що вказані дії носять лише політичний характер.

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове