Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 22
візитів сьогодні: 5530
візитів всього: 477358
Прогноз погоди
Міський голова зустрівся із 80 директорами
20 вересня 2012 року 09:11

Робоча зустріч міського голови із директорами загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів відбулася вчора, 19 вересня 2012 року.

Про основні здобутки, перспективи, проблемні питання та питання, які потребують першочергового вирішення розповіли освітяни керівнику міста.

40 тис. дітей нині відвідують дитячі садочки та школи міста, які повністю підготовлені до нового навчального року, – запевняють освітяни міста. Адже цьогоріч на освіту Житомира спрямовано 14,6 млн.грн., що є найвищим показником чи не за всі роки і перевищує у понад 4 рази фінансування освіти 2010 року.

Як повідомила заступник начальника управління освіти Світлана Ковтуненко, за ці кошти вдалося провести ремонт системи опалення у 13 закладах, ремонт котелень – у 5 закладах, проведення ремонтних робіт на системах водопостачання та каналізування – у 26 закладах, ремонт приміщень – у 21 закладі, ремонт покрівлі – у 9 закладах, ремонт фасадів – у 5 закладах, а також ремонти спортзалів, майстерень, виконано роботи з асфальтування – у 3 закладах, у всі заклади закуплено та встановлено теплові лічильники, розпочато роботи по утепленню фасаду, заміни віконних рам у ДНЗ №21.

Освітяни задоволені, адже багато хто із них роками не могли дочекатися ремонтів. Для того ж, щоб пришвидшувати цей процес, міський голова Володимир Дебой звернувся до директорів закладів з ініціативою підготувати паспорти шкіл та садочків, де була б подана повна характеристика закладу, а також визначено перелік першочергових потреб. Керівник міста підкреслив і необхідність оновлення в навчальних закладах спортивного обладнання та інвентарю. Для цього керівництво закладів має визначитись із найнеобхіднішим. Саме керівники навчальних закладів повинні і контролювати якість нововстановлених 5 спортивних майданчиків зі штучним покриттям і підписувати акти прийому-передачі лише після повного завершення робіт та при належній якості.

Одним із основних, хвилюючих освітян питань – і виплата надбавки за сумлінну працю та зразкове виконання обов’язків  (т.зв. «57 стаття»). Керівник міста заспокоїв присутніх: цьогоріч у міському бюджеті закладено 50% посадового окладу – як щорічна винагорода педагогічним працівникам. Нагадаємо, у минулому році в бюджеті було закладено лише 10%. Проте, освітяни Житомира отримали по 50%, тоді як працівники галузі освіти в багатьох інших містах – лише по 10%.

Не менш приємна, але вже для самих учнів новина – можливість відпочинку на осінніх канікулах у приміському таборі «Супутник». Міський голова Володимир Дебой повідомив, що, за потреби, дитячий табір «Супутник» зможе працювати вже на чергові осінні канікули, якщо управління освіти разом із батьками та вчителями сформує список бажаючих. Таким чином свої тижневі канікули 120 житомирських школярів зможуть провести у таборі.

Освітяни упевнені: житомирські школярі повинні гарно відпочити, адже суттєво підвищили свою успішність. Як повідомила під час робочої наради виконуюча обов’язки начальника управління освіти Раїса Кошевич, за минулий рік зросла кількість медалістів у загальноосвітніх навчальних закладах. Діти із навчальних закладів міста входять до двадцятки як такі, що мають найкращі результати по ЗНО в Україні.

Під час робочої зустрічі директори шкіл висловили вдячність керівнику міста за новий маршрут №8, який сполучає райони міста, що раніше не мали транспортного сполучення.

І вчителі, і батьківські комітети висловлюють вдячність міському голові за програму співфінансування на встановлення металопластикових вікон у закладах освіти.

За ініціативою міського голови на дитячий садочок №59, де виховують дітей з особливими потребами, спрямовано понад 250 тис.грн. для заміни вікон у всьому навчальному закладі.

Що ж до заповнення груп у дитячих садочках, Світлана Ковтуненко поінформувала: у 2011 році відновлено 8 груп у дитячих дошкільних закладах, вже цьогоріч відновлено ще 6 груп. Таким чином за 2 роки кількість місць у садочках збільшилася на 390, однак і досі садочки є переповнені.

Освітяни міста також дуже сподіваються на реконструкцію дитячого садочка по вул. Якубовського та Бориса Тена, адже це суттєво допомогло б зменшити завантаженість інших дошкільних закладів.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare