Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 41
візитів сьогодні: 5519
візитів всього: 464639
Прогноз погоди
Відтепер у Житомирі надійне газопостачання
19 вересня 2012 року 13:04

Відсьогодні Житомир має два резервні джерела живлення – 19 вересня 2012 року урочисто відкрито газопроводи від Глибочиці та Іванівки до м. Житомира . За два роки побудовано газопровід протяжністю понад 21 км.. На це спрямовано 16  млн.грн.

Досі, упродовж 60 років, газопостачання до міста здійснювалося лише по одному плечу живлення. Упродовж не одного десятиліття Житомир залишався єдиним обласним центром України, газопостачання якого здійснювалося від однієї автоматизованої газорозподільчої станції, яка експлуатується з 1956 року.

40 тис. куб.м. на годину газу відтепер додатково постачатиметься до Житомира та прилеглі райони після введення в експлуатацію ІІ та ІІІ плеча. Надійне газо забезпечення міста буде збережено навіть при реконструкції старого газопроводу, який перебуває у зоні постійного підтоплення, – упевнені працівники ПАТ «Житомиргаз», адже резервні джерела дають необхідну потужність.Житомиргаз

Міський голова Володимир Дебой, який завітав на відкриття газопроводу, наголосив: відтепер місто надійно забезпечено газом. «Житомир, маючи лише одне плече газопостачання, був на грані ризику. Житомир, як обласний центр, який має теплові електростанції, підприємства безперервного циклу, повинен бути забезпечений надійним газопостачанням. Сьогодні наше місто отримало додаткові дві гілки газопроводу, а це – безпека міста, надійність газозабезпечення як для мешканців, так і для підприємств», – мовив Володимир Дебой.

Керівник міста подякував працівникам за гарну і необхідну для міста роботу, а також наголосив, що нині всі найбільші проекти сьогодні виконуються за підтримки держави, облдержадміністрації: «Це робота єдиної  команди, яка дає результати».  

«Це надзвичайно велика подія не лише для міста, а й для області. 2,5 роки тому в області з 1667 населених пунктів було газифіковано лише 583 (35%). За останні роки їх кількість суттєво збільшилась: у минулому році прокладено майже 200 км газових мереж, цьогоріч передбачено 360 км», – інформував заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко

Голова правління ПАТ «Житомиргаз» Валентин Ющенко мовив: «Завдяки політиці Президента України, Уряду, профільному міністерству на чолі з Юрієм Бойком, за підтримки облдержадміністрації, міського голови Володимира Дебоя наше підприємство функціонує стабільно. Стали можливими такі події, як сьогодні – введення в дію двох плечей газопостачання».

Після урочистого нагородження кращих працівників, які будували газопровід, відбулося перше запалювання факелу газопроводу.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове