Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 41
візитів сьогодні: 5534
візитів всього: 477435
Прогноз погоди
Обжинки сьогодні святкує Житомир
15 вересня 2012 року 15:39

15 вересня 2012 року Житомир відзначив найбільше свято урожаю – Обжинки-2012. Аграрії з кожного району області приїхали до Житомира на щорічну, уже традиційну подію. Виставка-ярмарок сільськогосподарської продукції та сучасної сільськогосподарської техніки пройшла на базі Житомирського агротехнічного коледжу.

Традиційно відкривали обжинки та оглянули урожай і керівники області та міста: на захід завітали Житомирський міський голова Володимир Дебой, голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський. Почесні гості не лише привітали аграріїв із закінченням збору урожаю, а й підтримали місцевих виробників – придбали різноманітної продукції на ярмарці.

«Житомир сьогодні із честю зустрічає найкращих хліборобів з усієї області, які зібрали гарний урожай. Ярмарок сьогодні організовано для того, щоб житомиряни, більшість із яких працюють на виробництві чи у сфері послуг, могли оглянути та купити екологічно чисту сільськогосподарську продукцію вітчизняного виробника. Сьогодні велике свято хліба, урожаю, Поліського краю. Щиро вітаю усіх житомирян із обжинками 2012 року. І нехай Бог дасть нам у наступному році здоров’я та сил, аби виростити такий же гарний урожай», – мовив міський голова Володимир Дебой, оглянувши виставку-ярмарок.

«Це свято уже стало традиційним та історичним. Це не просто обжинки, а свято-показник благополуччя нашого краю. Приємно, що Житомирщина показує приклад самовідданої праці. Бажаю усім  хліборобським родинам, усім мешканцям Житомирщини міцного здоров’я, сімейного затишку, благополуччя! Хай добром і щедрими урожаями поповнюється ваша хліборобська нива», – привітав учасників обжинок Сергій Рижук. Голова обласної ради Йосип Запаловський запевнив, що керівництво області і надалі підтримуватиме аграріїв. Адже лише за останні роки фінансування аграрного комплексу зросло у десять разів більше.

Житомиряни цього дня на обжинках могли придбати будь-що: від борошна та крупи до запашного короваю із нового урожаю, від різних сортів саджанців та насіння до вирощених на полях Житомирщини овочів та фруктів, від необхідних у побуті речей до сучасної великогабаритної сільськогосподарської техніки, а також безліч видів меду, різноманітні вироби із тканини та дерева. Майстер-класи, конкурси, подарунки, пригощання та дегустація продукції, народні танці та співи запам’ятаються житомирянам, які завітали цього дня на обжинки.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare