Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 25
візитів сьогодні: 5518
візитів всього: 464630
Прогноз погоди
Відбулась презентація проекту переможця конкурсу «Зробимо Житомир кращим»
13 вересня 2012 року 15:12

Сьогодні, 13 вересня 2012 року, у прес-центрі міської ради відбулась презентація проекту, який переміг у міському конкурсі «Зробимо Житомир кращим» організованому та проведеному управлінням по зв’язках з громадськістю міської ради. Переможцем конкурсу став проект громадської організації «Сучасний формат» - «Проект по встановленню на зупинках міста Житомира спеціальних карт-схем руху маршрутних таксі».

Метою конкурсу «Зробимо Житомир кращим» є залучення громадських організацій до процесу розвитку та впорядкування міста, до вирішення проблем благоустрою, відновлення рекреаційних зон та місць для спорту та відпочинку. Адже лише спільними зусиллями та відповідальністю можливо зробити Житомир таким, яким ми хочемо його бачити.

Голова конкурсної комісії, секретар міської ради Наталія Леонченко привітала автора проекту Жанну Соловйову із перемогою у конкурсі.

Як зазначила Наталія Леонченко, цього року участь у конкурсі взяли 4 громадські організації, які подали 7 проектів. Подані проекти стосувались різних сфер життєдіяльності міста та були спрямовані на вирішення нагальних проблем Житомира. Було подано два проекти по облаштуванню WIFI зони на майданах та вулицях міста, проект по проведенню благоустрою у сквері на перехресті вулиць Московська-Лятошинського, по впровадженню електронної карти громадських вбиралень міста, проект по створенню та впровадженню елементів брендингу міста та два близьких по суті проекти зі створення інформаційних стендів на зупинках громадського транспорту із схемами та графіком руху транспорту.

«Члени конкурсної комісії надали перевагу проекту ГО «Сучасний формат», як найбільш реалістичному та соціально значущому. Інші проекти теж варті уваги та потребують реалізації, але для того й існує конкурс «Зробимо Житомир кращим», щоб віднайти найкращих» - наголосила Наталія Леонченко.

Присутній на презентації начальник управління транспорту та зв’язку Костянтин Підпокровний подякував Жанні Соловйовій за активну участь у вирішенні проблем міста та наголосив, що очолюване ним управління сприятиме авторам проекту у його реалізації.

Деталі проекту переможця окреслила голова громадської організації «Сучасний формат» Жанна Соловйова.

«На зупинках громадського транспорту на центральних вулицях міста ми плануємо встановити банери, на яких розмістимо карти-схеми та графіки руху громадського транспорту міста. На іншій стороні банера можна буде розмістити соціальну рекламу, або ж інформацію про визначні місця Житомира» - підкреслила Жанна Соловйова.

ІНФОРМАЦІЯ ПРО КОНКУРС

Конкурс «Зробимо Житомир кращим» Житомирською міською радою проводиться вдруге.

Мета конкурсу: залучення громадської ініціативи до облаштування міста Житомира, забезпечення позитивних змін у розвитку інфраструктури та довкілля міста, розвиток інститутів громадянського суспільства шляхом надання муніципального гранту для реалізації проекту (сума гранту – 30 тис. грн.).

Умови конкурсу: для участі в Конкурсі потрібно подати наступну документацію: заявка на участь в Конкурсі, складена відповідно до зразка; проект та кошторис витрат для його реалізації, затверджені керівним органом громадської організації; інформаційна довідка про організацію.

Проект програми, розроблений громадською організацією, повинен містити конкретний, соціально значимий ефект  від реалізації проекту  з мінімальними затратами; мати наявність власних чи залучених ресурсів для реалізації проекту; включати конкретні заходи програми із зазначенням термінів (число, місяць), місця проведення і кількості учасників (представників громадської організації, інших учасників); передбачати висвітлення інформації про даний захід у ЗМІ;

Терміни проведення конкурсу: Збір проектів: з 01 березня до 30 травня управлінням по зв’язках з громадськістю. Розгляд проектів: з 01 червня по 30 червня. Реалізація проектів: липень – грудень  року.

            Підведення підсумків конкурсу: після завершення реалізації проекту, організація переможець готує звіт по проведеній роботі та скликає прес-конференцію на яку запрошує керівництво міста, представників громадських організацій та громадськість.

 

Управління по зв'язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове