Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5543
візитів всього: 477225
Прогноз погоди
Житомир готується до нового опалювального періоду
12 вересня 2012 року 10:12

Нарада щодо підготовки Житомира до опалювального періоду 2012-2013 рр. відбулася 11 вересня 2012 року за участю керівництва міста, області, керівників житлово-комунальних служб та підприємств.

Міський голова Володимир Дебой подякував присутнім за те, що у складну минулу зиму Житомир достойно прожив осінньо-зимовий період. «Нині ми завершуємо серйозні технічні роботи та ремонти в частині теплопостачання Житомира. Уперше понад 2 млн.грн. ми виділили КП «Житомирводоканал» на аварійний запас труб та інших матеріалів. Майже 1,5 млн.грн. ми спрямували на придбання машини «КРОТ», придбали 8 тракторів для КВЖРЕПів», – мовив керівник міста.

Житомир готовий на 95%, – так оцінює заступник міського голови Микола Боровець виконання переліку робіт з підготовки міста до опалювального сезону: «По основних комунальних підприємствах ми маємо 95% зданих актів готовності до зими. Сьогодні всі роботи виконуються відповідно до затвердженого графіку», – запевнив заступник міського голови.

Як повідомив Микола Боровець під час наради, цьогоріч близько 10 млн.грн. спрямовано на підготовку житлового фонду, у тому числі на ремонт дахів, ліфтів, інженерних мереж. А це – удвічі більше від показників минулих років. За підготовчий період замінено 4,7 км.труб. Більшість котелень готові до опалювального сезону, ще частина проходять перевірку. Всі котельні дооснащено лічильниками теплової енергії.

Сьогодні у Житомирі практично відсутні безгосподарні газопроводи. Усі вони перебувають на балансі і належно обслуговуються, – поінформував голова правління ПАТ «Житомиргаз» Валентин Ющенко. Якщо раніше Житомир був єдиним обласним центром, який мав лише одне плече (від Бердичева) подачі газу, то вже незабаром відбудеться відкриття ще двох: від Іванівки та від Глибочиці. «Це передовсім – безпека міста в частині газопостачання. Спасибі вашому колективу за гарну роботу», – звернувся Володимир Дебой до керівника підприємства.

Для належного теплозабезпечення КП «Житомиртеплокомуненерго» реконструйовано котельні по вул. Московська, 48, Київська, 71. Проведено заміну старих котлів на нові з високим ККД.  Нині триває реконструкція котельні по вул. Гоголівській. «Цьогоріч сталася подія, на яку ми чекали 20 років – придбано кран, який уже готовий виходити на лінію. – повідомив Валерій Бужинський, головний інженер КП «Житомиртеплокомуненерго», – Тоді як за найманий кран ми сплачували від 10 тис.грн. за 10 днів роботи. Тепер же ми маємо свою техніку».

Великим прогресом Житомира є перехід на світлодіодні ліхтарі замість ламп розжарювання, – наголосив перший заступник начальника інспекції ДАК Едуард Кругляк. «Приємно, що новітнє освітлення активно встановлюють не лише на центральних вулицях, а й на провулках Житомира. І це, дійсно, прогрес. А головне те, що сучасні світлодіодні ліхтарі виготовляють у Житомирі», – мовив Едуард Кругляк.

Присутній під час наради голова облдержадміністрації Сергій Рижук підкресив, що Житомир цьогоріч у порівнянні з попередніми роками, суттєво покращив свої показники. «Лише за цей рік Житомир зумів освоїти у 2,2 рази більше інвестицій, у 3,2 рази більше капіталовкладень. Фінансування освіти збільшено у 2 рази, у 2,5 – охорони здоров’я, медикаментозне забезпечення швидкої допомоги виросло у 7 разів, утричі – фінансування комунального господарства, у 9 разів – ліфтів, культури і спорту – у 3,5 рази», – підсумував Сергій Рижук.

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare