Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 31
візитів сьогодні: 5517
візитів всього: 464614
Прогноз погоди
«Дівчина-весна» стала головною окрасою скверу по вул. Щорса
10 вересня 2012 року 12:39

Сквер по вул. Щорса ожив і став не лише місцем відпочинку, а й місцем де полюблять фотографуватися житомиряни. Тут до Дня міста, як і говорив напередодні міський голова Володимир Дебой, встановлено ковану фігуру «Дівчина-весна», а також освітлення навколо неї.

9 вересня 2012 року керівник міста Володимир Дебой із робочим візитом оглянув ковану фігуру. Міський голова задоволений, що «Дівчина-весна» стала окрасою скверу та припала до вподоби житомирянам.

Керівник міста повідомив, що ідея встановлення кованих фігур виникла після ознайомлення із парком кованих фігур у Донецьку. Перший крок зроблено – за символічною ціною за кошти благодійників придбано ковальську роботу «Дівчина-натхнення». «До встановлення фігури ми підійшли комплексно: «Дівчина-весна» стала початком реконструкції скверу у центрі міста. Наступною кованою скульптурою у Житомирі стане робота «Язик до Києва доведе», – мовив міський голова Володимир Дебой.

Міський голова повідомив, що роботу «Язик до Києва доведе», скоріше за все, буде встановлено в районі ТРЦ «Глобал», адже скульптура потребує охорони та нагляду.

Народний артист України Юрій Градовський, який у цей час проходив повз сквер, не приховував свого задоволення від того, що сквер набув гарного вигляду: «Коли у місті неполітично відкриваються пам’ятники, скульптури – це завжди велика радість. Для мене ця радість подвійна, адже я неподалік проживаю. Тому фігура стане окрасою не тільки міста, скверу, а й душі та настрою, і мого зокрема.  На мою думку, це справжній витвір мистецтва. Скільки треба вкласти душі і сили для того, що виготовити таку красу!».

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове