Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 113
візитів сьогодні: 5545
візитів всього: 482401
Прогноз погоди
Ми всі різні, але єднає нас Житомир. У Житомирі відбувся фестиваль національно-культурної творчості та кухні
9 вересня 2012 року 09:14

 

8 вересня 2012 року в парку культури та відпочинку імені Юрія Гагаріна відбувся фестиваль національно-культурної творчості та кухні. Фестиваль об’єднав представників 7 національностей, які проживають у Житомирі.

Перша частина фестивалю, концерту аматорських колективів національно-культурних товариств, проходила на майданчику біля арки. Виступи колективів німецького, польського, чеського, російського, єврейського товариств та Всеукраїнської організації «Лемківщина» стали окрасою фестивалю та Дня міста.

По завершенні концертної частини святковий настрій Дня міста перебрався до наметового містечка національних товариств. Для кожного товариства було обладнано намети, в яких представники національних культур розмістили фотоархіви роботи своїх організацій, книги та брошури, що були виданні товариствами, кубки та призи, які отримали учасники товариств на різних змаганнях та багато інших речей, які висвітлюють життя та діяльність національно-культурних товариств у місті Житомирі.

Також кожен із учасників фестивалю презентував національну кухню. Греки та німці приготували для дегустації різдвяну випічку, чехи випекли чеський калач з ізюмом та сиром, а поляки пригощали житомирян передріздвяними солодкими пончиками. Росіяни частували гостей фестивалю млинцями із медом і малиновим варенням та чаєм із трав. Євреї, за національним рецептом, приготували курячі ніжки та крильця.

«Ми всі різні, але єднає нас Житомир! Різнобарвність культур та історії створює неповторний колорит міста і цей фестиваль прямий тому доказ» - наголосив міський голова Володимир Дебой, завітавши до наметового містечка національно-культурних товариств разом із гостями міста.

Також, у розмові із представниками національно-культурних товариств, міський голова підкреслив важливість налагодження діалогу між представниками різних національностей Житомира, тому що лише діалог та співпраця забезпечують розвиток громади та мирне співіснування житомирян різних національностей.

Як запевнили організатори фестивалю, управління по зв’язках з громадськістю міської ради, співпраця із національно-культурними товариствами міста Житомира – це один із пріоритетів роботи управління, адже культурна різноманітність Житомира складалась протягом століть, тому сьогодні потрібно підтримувати такі зв’язки та створювати передумови для вільного розвитку всіх національностей, що представленні у місті.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare