Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5535
візитів всього: 465150
Прогноз погоди
День міста: Житомир середньовічний
9 вересня 2012 року 22:11

Нас єднає Середньовіччя – під таким гаслом пройшов Всеукраїнський фестиваль «Житомир середньовічний» 8 вересня 2012 року, у День міста.

Ковалі та лицарі з усіх куточків України з’їхались до Житомира, аби  прийняти участь у ньому. Лише бійців зареєстровано 130 осіб, а ще є ковалі, стільці та багато інших учасників фестивалю, – говорить секретар спілки ковалів «Замкова гора» Наталія Іванова.

Повболівати за лицарів та привітати учасників фестивалю із відкриттям фестивалю і Днем міста завітали до поціновувачів Середньовіччя керівники області та міста.

«У День міста Житомира мені особливо приємно вітати учасників фестивалю «Житомир середньовічний» - людей, які є мужніми, сильними та поважають традиції. Я щиро сподіваюся, що фестиваль стане традиційним у нашому місті. Благополуччя вам, перемог та удачі!», – привітав лицарів, ковалів та стрільців Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук висловив захоплення презентованими під час фестивалю боями: «Ви – друзі, бійці та знавці своєї справи. Лише щоб одягти тяжкі обладунки, для цього вже потрібна хороша фізична форма. Сьогодні я переконався: у нас сильні хлопці, у гарній фізичній формі, мають хороших організаторів»,  – мовив Сергій Рижук, а також пообіцяв підтримувати такі фестивалі.

Лицарські турніри один на один, групові бої, стрільба з лука, а також конкурс середньовічної краси та конкурс на кращий середньовічний костюм провели організатори фестивалю на набережній річки Тетерів.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове