Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5552
візитів всього: 475790
Прогноз погоди
Заклади освіти готові до навчального року
29 серпня 2012 року 18:48

Конференція педагогічних працівників Житомира відбулася сьогодні, 29 серпня 2012  року, за участю освітян обласного центру, керівництва області та міста.

Освітяни Житомира цього дня інформували про досягнення галузі освіти за минулий рік, ступінь готовності навчальних закладів до нового навчального року, обговорили проблеми, які потребують першочергового вирішення, надали пропозиції та розкрили своє бачення роботи на наступний рік.

Підготовка до навчального року 2012-2013 стала серйозним кроком до реформування системи освіти Житомира. Позитивні зрушення відбулися починаючи від харчування  дітей і закінчуючи умовами їх виховання та навчання. Про це повідомив Житомирський міський голова Володимир Дебой під час конференції. Вже у 2012 році збільшено видатки із міського бюджету на 7 млн.грн. на харчування дітей, що збільшило натуральні норми з 40-50% до 80%, виділено 8,6 млн.грн. на проведення капітальних ремонтів навчальних і виховних закладів міста, 1,5 млн.грн. – на збільшення груп та закупівлю меблів для дитячих садочків, активно встановлюються спортивні майданчики із сучасним штучним покриттям. Вперше за останні 40 років проведено капітальних ремонт у дитячій спортивній школі №2 – повністю відремонтовано аварійний спортзал, оновлено фасад будинку, замінено тепломережі.

Триває програма 50х50 – по співфінансуванню встановлення енергоефективних металопластикових вікон. Цьогоріч за цією програмою на прохання батьків проводилися і ремонти навчальних закладів. Програму співфінансування, запевнив керівник міста, буде продовжено і наступні роки.

Активно проводяться роботи і для відновлення роботи дошкільних та позашкільних закладів. «Уже проведено проектні роботи, кошторисна оцінка реконструкції садочку №32 по вул. Якубовського, 10. Ми працюємо над тим, щоб відновив роботу садочок №58, який нині не перебуває у власності міста. За програмою НЕФКО ми утеплимо фасад, заміними вікна, встановимо теплові лічильники у дитячому садочку №21, а також повністю беремо на себе 100-відсоткову заміну вікон у садочку №59 для дітей із особливими потребами», – мовив Володимир Дебой. На цьому, запевнив керівник міста, підтримка закладів освіти не припиняється. Адже вже завтра, 30 серпня, на сесії міської ради буде розглянуто питання про виділення додаткових коштів – 2 млн.грн. на проведення ремонтів та заміну технологічного, зокрема холодильного та іншого електрообладнання у закладах освіти.

Виступаючи перед освітянами Житомира, Сергій Рижук наголосив, що влада надалі має спрямування на поліпшення матеріально-технічного стану закладів освіти: «Ми маємо здійснити комплекс заходів, щоб вчитель остаточно став педагогом, тобто перестав перейматися ремонтами та подібними питаннями. Учитель повинен зосередитися на процесі навчання і виховання, бути другом і товаришем дітям, адже, як відомо, зацікавлення у навчанні починається з довіри і приязні до вчителя».

У ході обговорення напрацювань та проблемних питань галузі освітяни міста подякували керівництву міста за виплату 50% посадового окладу всім педагогічним працівникам за сумлінну працю та зразкове виконання обов’язків, в той час, як освітяни інших міст отримали лише по 10%.

Що ж до новацій в освітньому процесі, то вони торкнуться першокласників усієї держави, які вже першого року навчання переходять на нові державні стандарти, – інформувала виконуюча обов’язки начальника управління освіти міської ради Раїса Кошевич. Зокрема, для учнів перших класів обов’язковим буде вивчення англійської мови, з другого класу введуть предмет інформатики, другу іноземну мову зможуть опанувати школярі з 5 класу. «Це цілком закономірний процес інтеграції наших учнів у європейський освітній простір. Українські учні мають змогу раніше здобувати необхідні знання. Хочу заспокоїти батьків: нічого неприродного тут немає», – мовила Раїса Кошевич, а також доповіла про реформування та готовність освіти міста до нового навчального року.

Зокрема, підручниками забезпечено всі школи: 100-відсотково – для учнів 1-9 класів та 96% для 10-11 класів, решта підручників ці класи отримають вже на початку вересня. Тому проблеми наявності необхідної навчальної літератури не існує.

Таким чином учні міста мають усі необхідні можливості для якісного навчання та підвищення рівня своїх знань. Адже і стимули цьогоріч зросли, як наприклад, у 5 разів зросла стипендія міського голови, яка з 2012 року сягає 1,5 тис.грн. Нагадаємо, за результатами минулого навчального року її отримали 25 талановитих учнів – переможців та призерів всеукраїнських, міжнародних олімпіад, конкурсів, турнірів. Міський голова Володимир Дебой подякував учням шкіл №3, 21, 23, 24, 25, 27, 28, 30, 30, колегіуму., школи хореографічного мистецтва «Сонечко», центру науково-технічного розвитку молоді, центру творчості дітей і молоді, які найбільш достойно представили Житомир на різного роду змаганнях.

Приємним завершенням конференції стала передача від голови облдержадміністрації Сергія Рижука школам Житомира 33-х комплектів комп’ютерної техніки та вручення почесних грамот і подяк заслуженим педагогам від міської та обласної влади.

 

Управління по зв’язках з громадськістю

 

 



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове