Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 2
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5541
візитів всього: 482338
Прогноз погоди
Житомир святкує День незалежності парадом вишиванок – вперше. ФОТО
24 серпня 2012 року 15:40

Сьогодні, 24 серпня 2012 року, в День незалежності України вперше в Житомирі проходить парад вишиванок.

Сотні житомирян віком від кількох місяців до 90 років у вишитих сорочках завітали сьогодні на Мистецький бульвар, аби разом відсвяткувати найбільше свято державності – День незалежності.

До масових святкувань приєдналися і керівництво міста. Секретар міської ради Наталія Леонченко привітала усіх присутніх зі святом та подякувала усім, хто відгукнувся на ініціативу прийти на захід у вишиванках: «Житомир сьогодні започатковує гарну традицію – святкувати День незалежності у вишиванках. У цей святковий день бажаю всім гарного настрою та приємних вражень. Нехай кожен буде гордим від того, що він – житомирянин, що він – українець і не тільки, коли у вишиванці, а і в душі. Зі святом вас!».

Начальник управління культури Лариса Харчук повідомила, що цьогоріч  на перший у Житомирі парад вишиванок зареєструвалося близько 300 учасників. «Це свідчить про те, що Житомир – місто культури і традицій, місто, яке шанують і люблять його мешканці. Тому, для того, аби показати житомирянам, що ходити у вишиванках гарно і шляхетно, ми зробили відкритий парад вишиванок. Я думаю, що парад у вишиванках, об’їзд вулиць міста у вишиванках разом із байкерами стане гарною традицією Дня незалежності у Житомирі», – мовила Лариса Харчук.

Конкурси та забави, мотопробіг вулицями міста, флеш-моб, містечко майстрів, майстер-класи, ярмарка, танці і співи, свято морозива – далеко не повний перелік святкової насиченої культурно-розважальної програми Дня незалежності-2012 у Житомирі.

Флеш-моб: житомиряни вишикувались у формі вишиванки, потім танцювали

Мотопробіг: хлопці із прапорами та дівчата у вишиванках - родзинка цьогорічного параду

Вік учасників параду - від кількох місяців до 90 років

Кожен, хто прийшов у вишиванці і зареєструвався, отримував подарунок - морозиво

На парад приходили сім"ями

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare