Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 26
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 475721
Прогноз погоди
З 1 серпня розпочала роботу Державна міграційна служба України
21 серпня 2012 року 17:51

 

20 серпня 2012 року, відбулась нарада з представниками КВЖРЕПів та керівництвом управління Державної міграційної служби України у Житомирській області.  У ході наради першим заступником начальника управління державної міграційної служби України у Житомирській області Кульчуком А.Є. роз’яснено питання громадянства та реєстрації фізичних осіб, що від тепер належить до компетенції міграційної служби.

Активного обговорення набуло невизначене питання надання документів на субсидії, приватизацію, реструктуризація, соціальну допомогу, що видаються  КВЖРЕПами, які надалі питанням реєстрації фізичних осіб не займаються.

Начальник управління житлового господарства міської ради Світлана Півоварова надала пропозицію узагальнити проблемні питання від КВЖРЕПів і передати їх на розгляд до Міністерства для удосконалення та узгодження роботи КВЖРЕПів та міграційної служби.

 

Довідково:

Указом Президента України «Питання державної міграційної служби України» 06.04.11. №405/2011 на базі Міністерства внутрішніх справ, Міністерства культури, Державного комітету України у справах національностей і релігій створено державну міграційну службу України та затверджено Положення про державну міграційну службу. Відповідно до п.6. даного указу утворені територіальні органи міграційної служби

Державна міграційна служба України (ДМС України) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом  Міністрів України через Міністра внутрішніх справ України.

ДМС України входить до системи органів виконавчої влади та утворюється для реалізації державної політики у сферах міграції (імміграції та еміграції), у тому числі протидії нелегальній (незаконній) міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб, біженців та інших визначених законодавством категорій мігрантів.

Також Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні», який вступив у дію 5 серпня 2012 року.

Прийняття цього Закону дозволить удосконалити процедуру реєстрації та дозволить забезпечити рівність доступу до зазначеної процедури для всіх категорій осіб, що проживають в Україні.

Відповідно видача паспортів, реєстрація фізичних осіб, а також здійснення інших функцій, визначених законодавством України про громадянстві та міграції покладається на Державну міграційну службу України.

І. ПЕРЕЛІК платних послуг, які надаються підрозділами ДМС, і розмір плати за їх надання згідно постанови КМУ від 4 червня 2007 року № 795 (у редакції постанови КМУ від 26 жовтня 2011 року № 1098)

1. Оформлення та видача тимчасового посвідчення громадянина України.

2. Видача довідки про реєстрацію особи громадянином України.

3. Видача довідки третім особам про реєстрацію місця проживання та місця перебування фізичних осіб.

4. Оформлення та видача:

·        паспорта громадянина України для виїзду за кордон;

·        паспорта громадянина України для виїзду за кордон на заміну втраченого;

·        проїзного документа дитини для виїзду за кордон;

·        дозволу для виїзду громадянина України за кордон на постійне проживання.

5. Внесення відомостей про другий паспорт громадянина України для виїзду за кордон у паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

6. Внесення відомостей про дітей у паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

7. Внесення відомостей до паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам, які повернулися на постійне проживання в Україну.

ІІ. ПЕРЕЛІК адміністративних послуг, які безоплатно надаються органами та підрозділами ДМС по лінії паспортної роботи та громадянства

1. Видача паспорта громадянина України.

2. Вклеювання фотокартки до паспорта громадянина України у зв’язку із досягненням 25, 45-річного віку.

3. Реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання.

4.  Реєстрація місця перебування.

5. Перереєстрація місця проживання.

6. Довідка про реєстрацію місця проживання або місця перебування.

7. Довідка про припинення громадянства України.

8. Довідка про реєстрацію особи громадянином України.

9. Тимчасове посвідчення, що підтверджує особу громадянина України.



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове