Україна, 10014, м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2,
тел.: (0412)48-12-12, тел./факс: (0412)-48-11-85,
e-mail: mvk@zt-rada.gov.ua
Головне меню
Пошук по сайту
 
Статистика
зараз на сайті: 1
переглядів: 34
візитів сьогодні: 5546
візитів всього: 477267
Прогноз погоди
Відбулись громадські слухання по проекту генерального плану міста
17 серпня 2012 року 10:49

 

16 серпня 2012 року, в сесійній залі міської ради відбулись громадські слухання стосовно розгляду проекту генерального плану міста Житомира. Громадські слухання проходили за головування секретаря міської ради Наталії Леонченко, Першого заступника міського голови Галини Семенець та начальника управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища, головного архітектора міста Тараса Бориса.

Презентували проект генерального  плану Житомира його розробники - представники Українського Державного науково-дослідного інституту проектування міст "ДІПРОМІСТО".

Головний архітектор проекту Тетяна Губенко, виступаючи з доповіддю «Основні завдання та рішення генерального плану міста Житомира», наголосила, що генеральний план міста повинен формувати пріоритетні напрями розвитку громади Житомира, формувати його обличчя на найближчі десятиліття.

Транспортну частину генплану представив Олексій Шаповал, який окреслив розвиток транспортної інфраструктури міста Житомира. За його словами розвиток транспортної мережі міста передбачає розширення проїжджої частини магістральних вулиць загальноміського значення, будівництво транспортних розв’язок на перехрестях Київського шосе та вул. Баранова,  вулиць Східна-Ватутіна, Корабельна-проспект Миру та вул. Жуйко із проектованою південною магістраллю.

Стосовно пріоритетів розвитку громадського транспорту Олексій Шаповал зазначив:

«На сьогодні 55 % перевезень у місті Житомир припадає саме на тролейбуси, і зважаючи на те, що альтернативі по екологічності цьому виду транспорту немає, пріоритет розвитку транспорту у проекті генплану ми поставили саме на тролейбусну мережу».

Головний інженер проекту Володимир Муха виступив з доповіддю «Інженерна та екологічна складова генерального плану міста Житомира». Володимир Антонович підкреслив важливість прийняття нового генерального плану Житомира:

«На сьогодні у місті Житомир рівень озеленення від необхідного складає 75%. У порівняні з іншими містами – це високий рівень, наприклад у Одесі – 46%, у Бердянську 9%. Запропонований генеральний план міста Житомира передбачає рівень озеленення у 112%».

Перший заступник міського голови Галина Семенець наголосила на тому, що прийняття вказаного проекту генплану визначить обличчя міста на найближчі 25 років.

«Генеральний план передбачає формування нових мікрорайонів Житомира та включення до території міста «вкраплень» територій навколишніх сільських рад, визначає пріоритети для розвитку електротранспорту міста та розвитку транспортної мережі. Прийняття генплану має велике значення для подальшого розвитку міста Житомира».

Участь у громадських обговореннях взяли спеціалісти у сфері будівництва, архітектори, депутати міської ради, представники громадських організацій та ЗМІ.

 

Управління по зв’язках з громадськістю



Всі права на статті, ілюстрації, інші матеріали належать Житомирській міській раді та її виконавчому комітету і охороняються законом України. При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове
301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


cloudflare